Senzace: „Tajemný objekt“ na oběžné dráze kolem Země zobrazený na nových obrázcích

Objekt vytvořil vzrušení začátkem tohoto týdne, když bylo oznámeno, že se zdálo, že se jedná o novou „minimonu“, která dorazila na orbitu Země.

Vědci však tvrdí, že je příliš brzy na to, aby bylo jisté, co je záhadným objektem, a je zapotřebí dalšího výzkumu.

I když by to mohl být umělý předmět navrhovaný jinými astronomy, mohl by to být také starý satelit nebo vesmírné trosky.

“Ať tak či onak, jedná se o velmi přesvědčivý objekt a potřebuje více údajů, aby určil, o co jde,” uvedl Grigori Fedorets, vedoucí astronom pro pozorování.

Začátkem tohoto týdne Centrum pro astronomickou planetu Mezinárodní astronomické unie oznámilo, že předmět dostal označení 2020 CD3. Informujem portál The Independent.

Nově objevený satelit také v nadcházejících měsících opustí orbitu Země, takže astronomové se budou chtít poohlédnout po obrázcích objektu a pochopit jeho původ.

“Získání obrázků bylo pro tým Blíženců bitvou, protože objekt se rychle vzdaluje, když se vzdaluje od Země. Očekává se, že bude zcela vypuštěn z oběžné dráhy Země v dubnu, “řekl John Blakeslee, vedoucí vědy na mezinárodní observatoři Gemini, který byl zodpovědný za nové obrazy.

Přejít nahoru