Známý herec obviňuje kolegy: vysávají systém, provokují a hrají socky!

Kým mnohí Slováci ťažko pracovali za almužnu a z tej ešte museli živiť celé rodiny, oni sa pretŕčali na snobských akciách v šatách za tisíce eur, so širokým úsmevom pozdravovali fanúšikov a odchádzali na autách v hodnote niekoľkých domov na východe krajiny. No teraz, keď nastal problém, sú prví, kto žobre o prednostnú pomoc od štátu. Tak aspoň celú vec vníma mnoho našincov, ktorí nechápu, ako mohli celebrity zostať bez peňazí. Píše portál Slovakwoman.sk

Nie všetci z umeleckej brandže, čo zostali bez práce a peňazí, však majú pocit, že ich nárok na pomoc je prioritný. K nim patrí jednoznačne aj herec Viktor Horján, ktorý tvrdí, že je na nule, no pritom sa prikláňa k hlasu verejnosti.

„Herečka nemôže v jednej chvíli čítať deťom rozprávočku na Instagrame a pár statusov predtým sa na tom istom mieste pýtať, či má kúpiť červený mercedes alebo čierny,” divadelník sa vyjadril kriticky na adresu kolegov, ktorí sa teraz hrajú na „socky” a pritom ešte mesiac pred vypuknutím vírusu provokovali ľudí šperkami, štvorkolkami, vilami a ďalšími „hračkami”.

Viktor Horján_screenshot_video_youtube

Podľa Horjána sa takýmto štýlom nemajú umelci šancu priblížiť verejnosti. Až doteraz to však, zdá sa, nepovažovali za potrebné. Doba koronavírusu ich ale pritlačila o múr a vďaka tomu sa rozhodli v rebríčku dôležitosti stavať sami seba k zdravotníkom či učiteľom.

Herec poukázal na príklad v divadle – tam sa podľa neho umelci delia na tých, ktorí žijú len z toho, čo zahrajú a potom ďalších, čo dostávajú stály plat a majú sa skutočne dobre „Prečo nedajú zo solidarity peniaze tým, ktorí teraz vôbec nezarábajú?,” zamýšľa sa Viktor Horján. „Namiesto toho žiadajú o pomoc pre seba, a to aj v situácii, keď využívajú systém.”

Divadelník dodal, že mnohí jeho kolegovia popri dobrej práci v divadle ešte aj učia na vysokej škole, odkiaľ si pravidelne pýtajú voľno, aby mohli ísť natáčať svoje „seriály nulovej kvality”. Inými slovami, zarábajú na všetky vrhy, často aj na úkor samotného umenia, pričom nemajú žiadnu kolegiálnosť ani záujem niečo skutočne zmeniť.

„Nemôžu demonštrovať a zároveň využívať to, čo im štát ponúka, aj vďaka našim daniam a daniam tých, čo si takú vládu zvolili,” vyjadril svoj úprimný názor Horján, ktorý je za to, aby sa svet umenia a kultúry zjednotil na určitom postupe a prestal parazitovať na úkor „obyčajných” ľudí. Ktovie, čo si o jeho slovách myslí väčšina kolegov, pre ktorých je prioritou za každú cenu sa čím skôr vyhrabať z ťažkej situácie…

zdroj: kultura.sme.sk

 

 

Přejít nahoru