Minister hospodárstva SR Richard Sulík: “Toto je šialené a musí to skončiť”

“Kvôli 800 mŕtvym na chrípku ročne si ekonomiku nelikvidujeme. Kvôli 500 nakazeným na koronu áno. Po celom Slovensku sa tvoria kilometrové zápchy na inak poloprázdnych diaľniciach,” napísal minister Sulík k momentálnej situácii na slovenských cestách, ktoré spôsobilo nariadenie vlády. Pridal aj kritiku, že vláda nie je schopná prispieť na nájomné desaťtisícom malých obchodov, ktoré museli ostať zatvorené. ” Bohužiaľ, hodiny argumentovania na vláde a koaličnej rade nepomohli. Toto je šialené a musí to skončiť. Premiérovi sa žiaľ neviem dovolať,” napísal Sulík a pridal aj odkaz pre Slovákov na cestách. “Ospravedlňujem sa občanom, ktorí na ceste do roboty (čo sme ani len nezakázali), stoja hodiny v zápche.”

Na Sulíkove slová zareagoval aj Matovič. “Nemám rád, ak ľudia spomedzi hráčov koaličného tímu, od ktorých v ťažkej situácii čakáte, že vám podržia chrbát … si hrajú svoje sebecké hry. Neschopnosť podporiť čokoľvek nepopulárne konané vo verejnom záujme a postovať na FB svoje výplody mysle, je v tejto chvíli mimoriadne nezodpovedné. Tým dupľom, že na rozdiel od obyčajných ľudí o dosť viac veľmi dobre vedia ako vážna v skutočnosti je naša situácia.” napísal.

O stanovisko sme požiadali pána Sulíka cez jeho tlačový odbor. “Richard Sulík napísal všetko, čo chcel, na sociálnej sieti. Viac sa k tomu vracať nebudeme”.

(SCa)

Přejít nahoru