76% muslimů v Dánsku chce zakázat kritiku islámu

Podle Samhällsnytta se studie zaměřila hlavně na názory Dánů na svobodu projevu, zpráva také ukázala, že 76 procent migrantů, kteří přišli do Dánska z muslimských zemí, chce zakázat kritiku náboženství. Zároveň by pouze 59 procent lidí ve stejné skupině uvítalo zákon, který by zakazoval zavedení práva šaría v zemi.

Pokud však výsledky studie uvedeme do širší perspektivy, pouze 18 procent dánské populace, včetně migrantů z muslimských zemí, by podpořilo zákaz kritiky islámu.

Jak hlásil Voice of Europe, nizozemský vědec Ruud Koopmans, který analyzuje muslimské migranty žijící v Evropě více než 20 let, dospěl k podobným závěrům. Jeho zpráva z loňského roku ukázala, že dvě třetiny muslimských migrantů v Evropě považují právo šaría za důležitější než zákony evropské země, v níž mají bydliště.

Další studie v minulosti ukázaly další znepokojující výsledky z Dánska, přičemž čtyři z 10 muslimů v zemi říkají, že dánské zákony by měly být alespoň stranou založenou na právu šaría, a více než 10 procent dokonce uvedlo, že dánské zákony by měly být založeny výhradně na šarii zákon. Píše portál RMX.

Podobné výsledky vykázaly i jiné země, jako je Francie. Průzkum ukázal, že téměř polovina muslimů podporuje zákony šaría v zemi.

Přejít nahoru