Muž po 2 hodinách odišiel zo štátnej karantény domov na Sihlu, hrozí mu vysoká pokuta. „Nebudú ma tam držať ako psa. Nezaplatím ani cent za niečo, čo si niekto vymyslel v hlave“

Peter zo stredného Slovenska sa rozhodol na vlastnú päsť opustiť povinnú štátnu karanténu a dvojtýždňovú izoláciu chce stráviť, ako uzná za vhodné. „Bol som odvedený do štátnej karantény, večer som ju opustil, povedal som si že dosť, že ma tam nebudú držať ako takého psa,“ uviedol vo videu na sociálnej sieti.

Prípadu sa vo svojom spravodajstve venovala televízia Joj, ktorej následne Peter povedal: „Mám tu nejaké práva. Som občan tejto republiky. Nie sme nejaké potkany, to je môj názor. Keď už, tak dobre… túto domácu karanténu… Som tu bez aplikácie, nič som si neinštaloval, som tu. Keď chcú, môžu ma chodiť každý deň kontrolovať, nájdu ma na adrese, nie je problém.“

Muž dodal, že už ho bola navštíviť aj polícia z Brezna, ktorá zisťovala podrobnejšie informácie a tie postúpila Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva. Ten môže Petrovi vyrúbiť pokutu 1 700 eur.

„Ja na to proste nebudem reagovať a určite platiť nič nebudem za neviem čo. Akože, mne je to jedno, nech si kľudne pošlú aj 10-tisíc, ja nezaplatím ani cent. Nemám dôvod niečo platiť, za také, čo si niekto vymyslí v hlave,“ poznamenal frustrovaný muž.

zdroj: hlavnespravy.sk

Přejít nahoru