Si Ťin-Pching

Archiv: Si Ťin-pching: Rusko a Čína mohou vytvořit alianci, před níž bude NATO bezmocné

Ve svém projevu ke straně, národu a celému světu zdůraznil strategickou nutnost spojenectví mezi Ruskem a Čínou, které podle jeho názoru určí budoucí světový řád, informuje Tichooceánské Rusko, ToRoss.

“Svět je na pokraji radikálních změn. Vidíme, jak se postupně rozpadá Evropská unie, jak upadá americká ekonomika, to vše skončí novým světovým řádem. Jako dříve to už nikdy, za 10 let budeme mít nový světový řád, v němž hlavní slovo bude mít společenství Číny a Ruska,” řekl Si.

Podle jeho názoru se vztahy Ruska a Čína nemají omezovat ekonomickými vztahy, naše země mohou vytvořit alternativu k NATO.

“Nyní jsme svědky agresivního působení ze strany USA, a to jak ve vztahu k Rusku, tak i k Číně. Domnívám se, že Rusko a Čína by měly vytvořit alianci, před níž bude NATO bezmocné, což ukončí imperialistické snahy Západu”, poznamenal.

Si Ťin-pching je také přesvědčen, že Čína potřebuje modernizovat svou armádu.

“Vytvoření armády, která odpovídá mezinárodnímu postavení naší země, je strategický úkol. Musíme spojit hospodářský rozvoj s rozvojem obrany, modernizovat armádu, aby byla moderní a standardizovaná…Musíme všestranně podporovat reformy ve vojenské oblasti, abychom vytvořili armádu, která bude disciplinovaná a schopná vítězit,” prohlásil Si Ťin-pching na slavnostním shromáždění u příležitosti 95. výročí založení komunistické strany Číny, uvádí tisková agentura Xinhua.

zdroj: rukojmi.cz

Přejít nahoru