Žena v štátnej karanténe: Pán Matovič, dúfam, že vás čoskoro stretnem a napľujem vám do tváre

V čase sociálnych sietí už je bežným zvykom vznik nových skupín, ktoré sa venujú aktuálnej problematike. Vznikli teda aj skupiny ľudí v rôznych karanténnych zariadeniach po celom Slovensku, kde píšu svoje skúsenosti. Nie sú to vôbec slová chvály, no skôr naopak.

Jedna z osôb, ktorá sa nachádza v štátnej karanténe zdieľala svoju skúsenosť s testovaním, ktoré neprebiehalo za prísnych opatrení. „Pripravovali sa vonku na odber biologického materiálu bez rúška a rukavíc,“ píše rozhorčená občianka na sociálnej sieti.

Tu sa však všetko len začína. V inej skupine sa zase ľudia sťažujú na pomalý alebo úplne absentujúci odber vzoriek. „Od 9:00 h tu čakáme na odobranie vzoriek a nie sú schopní to urobiť. Aj napriek zákazu som z 3. poschodia zišiel dole zistiť, čo sa vlastne deje. A pozrite čo som zbadal,“ píše ďalší rozčúlený človek, ktorý zdieľa fotky uzamknutých mreží v budove a nevyhýba sa používaniu vulgarizmov aj na adresu premiéra Igora Matoviča.

Okrem testov sa ľudia sťažujú aj na ubytovanie. „Čakala som na hraniciach päť hodín, bez informácií, potom som dostala jeden croissant. Potom mňa a ďalšie tri ženy previezli do karantény, kde mi je do plaču. Sme na izbe bez televízie, wifi a keď sme zaprotestovali, povedali nám, že sme dostali ešte luxusné ubytovanie.

Jedlo ani fotiť nebudem, aj keď na večeru nárok nemáme, možno je to dobre. Keď som nechcela podpísať, povedali že dostanem pokutu 1600 eur a vrátia ma naspäť do Rakúska. Neviem či mám otvoriť fľašu ginu alebo dezinfekcie. Ďakujem pán Matovič, dúfam, že vás čoskoro stretnem a napľujem vám do tváre,“ píše sa v rozsiahlom statuse jednej z dočasných obyvateliek karanténneho zariadenia, doplnenom fotografiami ubytovania.

Minister vnútra Roman Mikulec nedávno priznal, že centrá už po kapacitnej stránke nestačia. Polícia sa v týchto dňoch plných nervozity snaží ľudí upokojiť. „Vyzývame ľudí, aby rešpektovali predpisy o presunoch cez hranice republiky. Stále nie je možné svojvoľne prekračovať štátne hranice.

Boj s koronavírusom ešte nie je vyhratý. Jedine disciplinovaným správaním a dodržiavaním obmedzení ho dokážeme poraziť. Toto zvládneme len spoločne,“ píše sa na sociálnej sieti na účte polície.

zdroj: napalete.sk, topky.sk

Přejít nahoru