Nigel Farage obviňuje francouzské námořnictvo z doprovodu lodi migrantů do britských vod. Přímý přenos, jak zachraňovali migrantů

Farage uvedl, že se plavil přímo na hranici mezi britskými a francouzskými teritoriálními vodami, aby filmoval a informoval o nelegálních migrantech plujících přes anglický kanál z Francie.

Vůdce strany Brexit poté zveřejnil videozáznam ukazující malou loď s přibližně 20 migranty na jejich cestě do Velké Británie, která označila loď za značně přeplněnou. Ve videu říká, že migranti byli v nebezpečí, protože hladina vody byla velmi blízko okraje lodi kvůli hmotnosti.

Farage tvrdil, že kapitánovi jeho plavidla hrozí, že jeho loď bude zabavena pobřežní stráží Spojeného království, pokud budou situaci nadále filmovat.

“Takže nás ohrožují nejen Francouzi, ale i kapitán lodi, a vyhrožují nám, pokud o tomto příběhu řekneme pravdu,” řekl Farage ve videu.

“Tohle se musí změnit. Pane ministře, musíte jednat!” Farage prohlásil s odkazem na Priti Patel.

Hraniční hlídkové úřady Spojeného království říkají, že není možné otočit lodě, protože migranti hrozí, že se budou házet sami, a dokonce i děti přes palubu, pokud je úřady donutí vrátit se do Francie.

Farage tvrdil, že podle vládních dokumentů jsou novináři považováni za klíčové pracovníky, a proto by měl být schopen vykonávat svou práci.

Slíbil, že ho varování nezastaví, a že bude o této otázce nadále informovat.

“Nevím, jestli budu zastaven a pokutován, pokud se znovu pokusím o práci. Podívám se však na prognózu přepravy. Bezpochyby příští klidný den přijdou znovu a já tam budu na pokrytí tohoto skandálu,“ řekl.

Přejít nahoru