Matovič chystá novú totalitu

Je veľmi pravdepodobné, že namiesto dokladov o odbornosti budú musieť kandidáti na prednostov okresných úradov predložiť krstný list a potvrdenie z fary.

Snaha o obsadenie všetkých okresných úradov nominantmi OĽaNO je faktickým nastolením vlády jednej strany. Jasne to dokazuje, že matovičovcom viac ako o ľudí ide len a len o moc a jej sústredenie do vlastných rúk. V podstate tu ide o čisté totalitné maniere a manipuláciu. Jednoducho Matovič veľavravne haní diktát vládnej moci a pod rúškom konania „dobra“ iba presne robí to, čo mal zjavne celý čas za lubom. Uchopiť moc iba do vlastných rúk.

Pripomeňme si len jeho nedávne vyjadrenia. Podľa Matoviča je potrebné „vyčistiť“ štátnu správu od ľudí, ktorých tam dosádzali iba na základe toho, že boli členmi vládnej strany. Táto jeho vlastná uzurpácia okresov je potom čo? Kde je tá sľubovaná profesionalizácia a snaha o obsadzovanie vedúcich postov odborníkmi?

Opäť ide o stranícke knižky
V podstate tu ide o čisté totalitné maniere, ktoré Matovič toľkokrát hanil. Dôvod je podobný, ako pri jeho snahe udržať čím dlhšie núdzový stav a s ním aj dosť veľkú moc v celej krajine. Ideálne by však bolo, ak by ho neobmedzoval ešte aj žiaden z koaličných partnerov. Kompromis je pre Matoviča dosť krutý trest a priam mučenie jeho ega.

Nie je prekvapivé, že stranám Za ľudí a SaS sa to nepáči. A nie je ani prekvapením, že Matovičov kamarát Kollár s ním drží basu a drukuje mu, lebo sám chce obsadiť svojimi nominantmi všetky inšpektoráty práce na Slovensku. Tiež iba a len po svojej straníckej linke.

Viac info na hlavnydennik.sk

Přejít nahoru