Protest proti Matovičovej vláde prekvapil účasťou. Pozrite sa, ako ho vnímajú Hlina, Taraba či Kaliňák

Podľa denníka Plus jeden deň prišlo vyjadriť svoj názor na vládu „niekoľko stoviek“ ľudí, televízia Markíza zase informovala o „400 nespokojných občanoch“. Televízia Joj dodala, že na proteste bolo asi 500. Akcia prebiehala bez kontroverzii a bez zásahu polície. Jeden z účastníkov – Igor Melicher z organizácie Mladí sociálni demokrati  na Facebooku uviedol, že podľa jeho odhadu bola účasť okolo 1,500 ľudí.

Na sociálnych sieťach sa fotografiami z podujatia pochválilo viacero známych tvárí politickej scény.

Bývalý volebný líder KDH Alojz Hlina na Facebooku zverejnil video z protestného zhromaždenia a uviedol: „Dnes je protest proti Matovičovi na Námestí Slobody a nie je tam málo ľudí.

„Medzi láskou a nenávisťou je veľmi tenká hranica. Ak sú veci v kruhu, netreba obehnúť celý kruh. Je tam milisekunda, mikrometer, tí čo milovali ráno a večer nenávidia. Matovič si svoju agendu vybudoval na emócii, čistej emócii. Častokrát veľmi nekorektne. Začína sa mu to vracať,“ myslí si Hlina.

Dodal, že to „môže ísť celkom rýchlo“. „Amygdala zostala po voľbách veľká, veď ju populisti nastimulovali do veľkosti vajca, tak teraz si bude treba pozbierať plody svojej práce. Som zvedavý, ako sa to bude vyvíjať. Mám pocit, že to ide až príliš rýchlo hneď po voľbách. Nemám z toho dobrý pocit.“

„Silný potlesk a veľký rešpekt protestujúcim,“ komentoval na Facebooku Erik Kaliňak, synovec dlhoročného ministra vnútra Róberta Kaliňáka, ktorý v nedávnych voľbách kandidoval na kandidátke Smeru-SD. Strana Smer v piatok večer na svojej stránke na sociálnej sieti zdieľala pozvánku na tento protest.

Začínajúci ľavicový politik Erik Kaliňák vysvetlil, že už dlhšiu dobu zvažoval, či sa vôbec zúčastní protivládnych protestov. „Potom som videl akú antikampaň rozbehol Matovič na svojich prisluhujúcich stránkach proti protestujúcim a s akým dešpektom sa k nim vyjadrovali niektorí ľudia z médií mimo kamier a nebolo čo riešiť,“ dodal.

https://www.facebook.com/kalinakerik/posts/629906814265390

Poslanec NR SR Tomáš Taraba, ktorý nedávno odišiel z ĽSNS a ostal v parlamente nezaradený, sa tiež osobne zúčastnil.

„Radoví občania všetkých vekových skupín sa práve stretli a slušne prejavujú svoju nespokojnosť. Zamraziť ekonomiku dokáže každý, ľudia sú zvedaví ako rýchlo ju vedia rozmraziť tí, čo ju poslali na kolená. Bežní ľudia nesú účet za nekompetentné hospodárske opatrenia,“ uviedol priamo z protestu Taraba.

https://www.facebook.com/tomastaraba.sk/photos/a.107986540815072/146925086921217/?type=3

Na protest už niekoľko dní pozývali i členovia Slovenského hnutia obrody (SHO). Jeho líder Róbert Švec v sobotu zverejnil video priamo zo zhromaždenia. Švec hovoril jednak o požiadavkách protestujúcich ako aj o ďalšom kole protestov, ktoré sa má uskutočniť budúci týždeň.

https://www.facebook.com/watch/?v=275723740280679

zdroj: hlavnespravy.sk

Přejít nahoru