Video: To je šok! V Rusku medvěd náhle agresivně zaútočil na dva cyklisty

Podle informací krajského úřadu pro ochranu zvířat byly záběry natočeny na silnici Petropavlovsk-Kamčatskij – Milkovo. Informace o incidentu se objevila v noci na pátek 12. června.

Na záběrech je vidět, jak medvěd útočí na cyklistu, ten se mu brání kolem. Autor klipu začne troubit a přijíždí ke zvířeti, čímž ho vyděsí. Cyklista začíná házet po medvědovi kameny. Společně se všem podařilo dravce po několika minutách vyhnat.

Probouzení medvěda ze zimního spánku v Kanadě
Koncem března The Guardian zveřejnil video, na kterém je zachyceno probouzení grizzlyho jménem Boo v kanadských Skalistých horách. Autorka videa, správce parku Nicole Gangnon, snila, že natočí tento okamžik, již osm let.

Na záběrech ospalý medvěd pomalu vylézá zpod sněhu. Nicole radostně vítá probuzeného Boo: „Ano! Ahoj, můj velký chlapče, máma je na tebe tak pyšná!“ řekla.

Nicole dlouho snila, že jednou probuzení medvěda natočí a tento rok to nakonec dokázala. „Jakmile vyšel Boo, viděla jsem na jeho tvářičce úsměv, jako by řekl:

‚Ahoj, tady jsem´,“ uvedla pro Guardian Nicole. A dodala, že v době nahrávání byla dojatá až k slzám.
„Toto video vás rozveselí, když jsou všichni od sebe izolováni. A pomůže mnoha lidem uvědomit si, že svět bude stále žít a rozvíjet se,“ řekla.

Boo žije se svou sestrou Kari v lyžařském středisku nedaleko města Golden. Před 18 lety pytláci zabili jejich matku a pracovníci střediska se o medvídky postarali a postavili jim voliéry.

zdroj: cz.sputniknews.com

 

Přejít nahoru