Vedoucí mešity ignoruje stovky stěžovatelů: „Máme náboženskou svobodu“ + VIDEO

Bylo podáno více než 100 odvolání proti stavebnímu povolení. Ale vůdce mešity se nebojí, že projekt něco zastaví. „Máme náboženskou svobodu,“ brání se.

Záměrem Islámské kulturní asociace je postavit mešitu o rozloze 1171 metrů čtverečních na dvou úrovních s 22 metrů vysokým minaretem pro arabskou modlitební euforii v okrese Rud. 17. června se v městském plánovacím výboru konalo hlasování, které skončilo 7-4. Jedinými stranami, které se stavěly proti stavebnímu povolení, byli švédští demokraté, křesťanští demokraté a umírnění.

https://www.facebook.com/watch/?v=2041774566127808

Podle Dan Erikssona, který je předsedou Det fria Sverige, doufají, že jejich odvolání dočasně zastaví stavbu mešity. Eriksson dále signalizuje, že mají později „esa na rukávu“. Píše portál Samnytt.

– Pro nás je zřejmé, že na švédské půdě by neměly být stavěny žádné mešity, ale protože zatím nemáme politickou moc k provedení takové změny, musíme najít další fronty, na nichž budeme pracovat. Naši právníci odvedli skvělou práci a do toho vložili mnoho neziskových hodin, za což jsou sdružení i všichni ostatní dobrí Švédové velmi vděční, a jak to vidíme, mělo by to dočasně zastavit stavbu mešity, říká Eriksson v tiskové zprávě.

Přejít nahoru