Archeologická bomba: Důkazy o skryté pyramidě objevené v Sakkáře poblíž nejstarší egyptské pyramidy

Saqqara je stejné místo, kde bylo během Staré říše postaveno mnoho starých „step-pyramid“:

“První z těchto konstrukcí zde postavil pro faraona Djosera z 3. dynastie architekt Imhotep, ale tyto památky byly zdokonaleny až za vlády Snefru (vládl 2613 až 2589 př. N. L.).” Tento faraon, který založil 4. dynastii, postavil tři pyramidy, z nichž nejznámější je Červená pyramida. “

Hledáte skryté pyramidy

Dobrev venku v egyptské poušti mu pomocí moderní technologie – rentgenové analýzy – pomohl najít pohřbené pyramidy a řekl svému britskému hostovi, že si myslí, že má přesnou polohu pyramidy, kterou hledá:

“Domnívá se, že„ nová pyramida může ležet pohřbená pod pískem v oblasti jižní Sakkáry. ” Nachází se na severozápad od pohřebiště faraóna Pepiho I. v Tabbet al-Guesh. Dobrev řekl Robinsonovi, že Sakkára má před sebou ještě další zázraky. “

Klečící Pharaoh Pepi I foto Wikimedia commons

Vzhledem k tomu, že oblast poblíž Memphisu je známá tím, že je hlavním pohřebištěm egyptské královské rodiny, Dobrev věří, že poušť obsahuje mnoho skrytých pyramid a dalších starověkých struktur, které je pouze třeba najít a objevit. A to by mohlo poskytnout nové stopy o starověkém Egyptě a jeho fascinaci posmrtným životem, kterým pyramidy měly pomoci zprostředkovat královskou hodnost. Píše portál Ancient Code.

 

Co leží pod pískem?

S vědomím, že dosud nebylo odkryto žádné pohřební místo pro Pharoah Userkare (23. století př. N. L.), Vzal Dobrev Robinsona na zdánlivě nepopsatelnou rovinu a poznamenal, že je přesvědčen, že v oblasti se nachází základna pyramidy pro Userkare. A vysvětlil, proč si myslí, že pro tuto konkrétní pyramidu byla postavena pouze základna.

Přejít nahoru