Matovičove rýchlotesty od juhokórejského výrobcu boli vyrobené pre krajiny 3. sveta a nízkopríjmové štáty s finančným prispením Nadácie Billa & Melindy Gates

Objavili sa totiž informácie, že 13 miliónov nie veľmi presných antigénových rýchlotestov, väčšinu ktorých má dodať trnavská firma Eurolab Lambda a.s., údajne pochádzajú z limitovanej edície 120 miliónov testov, určených podľa odporúčania Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) v prvom rade pre chudobné rozvojové krajiny 3. sveta, eventuálne pre nízko a stredno-príjmové krajiny.

Túto špeciálnu a limitovanú edíciu juhokórejského preparátu mala pritom financovať kontroverzná nadácia Bill & Melinda Gates Foundation.

Portál WHO o inkriminovaných rýchlotestoch od SD Biosensor okrem iného uvádza: „V rámci tohto komplexného úsilia uzavrela nadácia Billa a Melindy Gatesových samostatné dohody o objemovej záruke s producentmi rýchlych diagnostických testov (RDT) Abbottom a SD Biosensorom. Tieto dve dohody LMIC sú uzatvorené na 120 miliónov rýchlych diagnostických testov na antigény (Ag RDT) – v cene maximálne 5 USD za jednotku – po dobu šiestich mesiacov.

Tieto testy poskytujú výsledky za 15–30 minút, nie za hodiny či dni, a umožnia rozšírenie testovania predovšetkým v krajinách, ktoré nemajú rozsiahle laboratórne vybavenie, alebo vyškolených zdravotníckych pracovníkov pre prevádzanie molekulárnych (polymerázových reťazových reakcií nebo PCR) testov.“

V článku na stránke WHO sa pritom explicitne konštatuje, že testy od SD Biosensoru a od Abbottu dotované z peňazí „Bill & Melinda Gates Foundation“ tak, aby sa konečná cena za jeden exemplár testu znížila na hranicu okolo 5 USD.

Igor Matovič chce teda testovať Slovákov s finančným prispením amerického miliardára Billa Gatesa, ktorý je častým terčom kritiky za údajné plány na vyľudnenie (depopuláciu) planéty.

Naposledy ho obvinila aj talianska poslankyňa Sara Cunial, ktorá poukázala na fakt, že Bill Gates svojimi vakcínami dokázal sterilizovať milióny žien v Afrike, pričom ho tiež obvinila z toho, že „skutočným cieľom jeho angažovanosti vo výskume vakcín je úplná kontrola, absolútne ovládnutie ľudí, ich zotročenie, zbavenie suverenity a slobodnej vôle“.

zdroj: hlavnespravy.sk

Přejít nahoru