čip

Slovenští učitelé věří, že nás chtějí očkováním očipovat

Celkem 62 % dotázaných učitelů se domnívá, že slovenská vláda Igora Matoviče (OĽaNO) současnou situaci s koronavirem nezvládá. Polovina z nich si dokonce myslí, že vláda o epidemiologické situaci v zemi neinformuje pravdivě. Polovině učitelů se také nelíbí to, jak vláda zvládla první vlnu koronaviru.

Průzkum provedla agentura Focus, na objednávku mimoparlamentní strany Spolu, a Evropská lidová strana (EPP) v Evropském parlamentu mezi učiteli druhého stupně základních škol. Celkem bylo mezi 25. září a 4. říjnem dotázáno 518 učitelů.

„Boj s pandemií určitě není snadná záležitost. O to více je třeba, aby do této nejistoty vstupovala vláda srozumitelně,“ podotkl Hipš. „Nespokojenost se týká zabezpečení hlasových a datových služeb pro učitelský sbor. Drtivá většina učitelů si náklady musela hradit ze svých vlastních zdrojů,“ poukazuje dále politik na problémy s distanční výukou.

Zhruba 50 % učitelů nedůvěřuje vládě, že o covidu-19 poskytuje pravdivé informace. Namísto toho mnozí důvěřují konspiračním teoriím. Až 39 % učitelů věří, že pravidelné nošení roušek způsobuje negativní zdravotní důsledky.

Více info na zpravy.dt24.cz

Přejít nahoru