Ivan David odhalil šokující důvod, proč Německo tlačí na přerozdělování migrantů

Poslanec Evropského parlamentu za SPD na sociální síti uvedl, že v Řecku dochází k průlomové obžalobě členů nevládních organizací zaměřených na pašování lidí do Evropy. V souvislosti s tím citoval i text, který měl na svědomí Greek City Times s odvoláním na web To Vima.

V něm se uvádělo, co zjistily audity prováděné od května do června u devíti nevládních organizací a 13 různých struktur. Podle deníku šlo o „nelegální výdaje, problémy se spravováním peněz, problémy s nedostatečnou kvalitou služeb poskytovaných nezletilým, problémy s legálností používání prostor a dodržování pravidel veřejné hygieny týkající se COVID-19.“

„Audity byly provedeny Národním úřadem pro transparentnost na příkaz jeho šéfa Angelose Binise. Z těchto auditů vzešlo celkem 11 zpráv, které byly zaslány po jednotlivých případech státnímu zastupitelství a ministerstvu pro imigrační politiku,“ vysvětluje David.

https://www.facebook.com/MUdrIDavid/posts/1136831210090722

Dále v příspěvku uvádí, že se jedná o důležitou součást vládního vyšetřování činností nevládních organizací. Navíc se dle dodaných důkazů očekává, že bude stíháno nejméně 10–12 členů tří nevládních organizací.

„Mimo jiné budou stíháni za své nelegální činy na Lesbu, kde měli usnadnit obchodování s lidmi tím, že pomohli pašerákům vyhnout se plavidlům řecké pobřežní stráže a dalším kontrolám řeckých bezpečnostních orgánů. Tato konkrétní causa vznikla po tříměsíčním vyšetřování řecké policie a Národní zpravodajské služby, kterým se podařilo získat výpovědi nelegálních přistěhovalců, aby získali informace o způsobech, jak nevládní organizace usnadňují pašerákům obchodování s lidmi prostřednictvím aplikací pro zasílání zpráv,“ citoval poslanec EP.

To ale nebylo vše. V neposlední řadě Ivan David poukázal na to, že řecká policie i nadále zaměřuje své vyšetřování na žhářství migrantů ohledně tábora Moria.

„Odhaduje se, že se na vypálení tábora před dvěma týdny podílelo nejméně 20 lidí. Šest Afghánců je ve vazbě, dva z nich jsou tzv. ‚nezletilí bez doprovodu’. Je zdokumentováno, že uprchlíci opouštěli tábor spořádaně ještě předtím nebo zároveň s tím, jak požár vznikl. Proto také – díkybohu – nedošlo k úmrtím a škodám na zdraví. I tady se dle očitých svědků mluví zatím neoficiálně o podílu NGOs na organizaci ‚likvidace tábora Moria’,“ dodal.

Kromě toho by měla policie sledovat také pohyby nelegálních přistěhovalců, kteří pokračují v násilných akcích na ostrovech v Egejském moři, jak vyplývá ze zmiňovaného článku.

V závěru však David přichází se zajímavých zjištěním a snaží se přijít na to, co za tím vším vlastně stojí.

„Většina těchto nevládních organizací je německá. Bohatě je sponzorují například německé církve. Proč, to ví jen Bůh. Je ale jasné, proč zejména Německo tlačí na přerozdělování migrantů – je to prostě byznys jako každý jiný a ti, kdo v něm mají peníze, si chtějí přijít na své,“ představuje svůj názor lékař.

Reakce na sociální síti

Pod příspěvkem Davida se okamžitě začaly hromadit komentáře. V nich mu lidé například vzkazovali, že už bylo na čase „nevládkám šlápnout na krk“ a ještě jim „utnout penězovody“.

„Ziskovky vždy byly akorát pračky na peníze… Do pračky se nacpou peníze, a jako produkt vyleze nějakej slogan a heslo…“ podotýkali někteří.
Další si stáli za tím, že je třeba všechny neziskové organizace prověřit. Jiní poukazovali na to, že v tom opět mají prsty Němci.

„Zdá se ,že Němci jsou vždy za nějakou zlotřiosti zde v Evropě,“ stálo v jedné reakci.
Pár dotyčných si pak ještě neodpustilo poznámku, že „každý, kdo pošle peníze na převaděčské neziskovky je spolupachatelem zločinců, včetně vlád“.

zdroj: cz.sputniknews.com

Přejít nahoru