Odborníci předpověděli porážku Ruska ve válce s Japonskem!

Materiál uvádí, že Rusové na ulici nepovažují Japonsko za významnou vojenskou sílu, ale ve skutečnosti tomu tak není. Japonská pozemní armáda je menší než ruská, ale znatelně větší než Východní vojenský okruh.

 

Japonská armáda je navíc plně vybavena moderními zbraněmi. Kromě toho Japonsko jako první modernizovalo letadla instalací aktivního fázovaného pole. Pokud jde o vybavení, pouze ruský Su-35 může konkurovat letadlům ve výzbroji japonského letectva. „Ale ve skupině moderních stíhaček již Japonci mají početní převahu,“ poznamenávají autoři publikace a dodávají, že Rusko má také nedostatek raket typu vzduch-vzduch.

 

Japonsko má také převahu v počtu letadel včasného varování. V zemi vycházejícího slunce je v provozu 17 takových letadel – E-2 Hawkye (13) a Boeing-767 (4). V Rusku je v provozu pouze devět letounů A-50, zatímco pouze 5 bylo modernizováno.

Japonsko je na moři radikálně lepší než Rusko. Ruské námořnictvo má 31 hladinových lodí s řízenými raketovými zbraněmi (URO) schopnými plnit bojové mise v zóně vzdáleného moře (DMZ). A Japonsko má 45 takových lodí a v průměru jsou silnější než ty ruské. Zatímco má Rusko jednu starou letadlovou loď „Admirál Kuzněcov“, pak Japonsko má torpédoborce třídy „Izumo“, které lze do roku 2030 přeměnit na lehké letadlové lodě schopné nést až 20 stíhaček s krátkým vzletem a vertikálním přistáním F-35B.

Japonsko rovněž předčí Rusko ve schopnosti výsadku vojáků z vrtulníků, uvádí se v článku, ale Japonsko má méně ponorek. Je ale pravda, že jsou všechny modernizovány a vybaveny moderními zbraněmi. Jak je uvedeno v materiálu, v Rusku na ponorkách neexistují žádné moderní systémy řízení torpéd.

„Nepřítel je v jiné váhové kategorii. Může na nás střílet, ale my nemůžeme,” uvádí se v článku. Rovněž si všímá, že Japonci budou moci ruské ponorky uvěznit při opouštění základen na Kamčatce. Autoři publikace rovněž dodávají, že Japonsko má kapacitu na výrobu stovek, ne-li tisíců jaderných zbraní.

zdroj: prvnizpravy.cz

Přejít nahoru