Neuvěřitelný objev: Archeologové zostali ohromeni po odhalení 6000 let staré „pohřbené kolébky civilizace“

Na jednom konci, směrem k Perskému zálivu, byly dvě elektrárny Babylonia a Asýrie a na druhé straně u Středozemního moře Izrael a Egypt. Pro křesťany po celém světě je Bible nejdůležitější knihou a ve svatém textu jsou příběhy přímo o Mezopotámii – nejznámější je Babylónský exil. Píše portál Express.co.uk.

Lidé se poprvé usadili v Mezopotámii v paleolitu a věří se, že sumerská civilizace se poprvé formovala v jižní Mezopotámii kolem roku 4000 př. N.l., tedy před 6000 lety.

Během úpadku Osmanské říše a růstu evropského politického zájmu o Blízký východ začali průzkumníci znovu objevovat svět starověké Mezopotámie a „Sumerové“ z kanálu History Channel odhalili, jak vyšlo najevo jejich starověké tajemství.

Vypravěč řekl: „V jižním Iráku visí drtivé ticho, teplota se pohybuje kolem hranice 50 ° C, klima se nezměnilo tisíce let.

“Přesto zde kdysi žili muži a ženy.”

“Mezi Středozemním mořem a Perským zálivem je region, který řecký historik Polybius nazval Mezopotámií, zemí mezi dvěma řekami.”

“Zavlažovali ho Eufrat a Tigris.”

“V polovině 19. století jsme o starověké Mezopotámii věděli jen to, co jsme četli v Bibli.”

Dokument ale odhalil, jak se věci změnily poté, co francouzští a britští archeologové odhalili „pohřbenou minulost“ kdysi „kolébky civilizace“.

Přejít nahoru