Bill Gates promluvil o imigraci. Kolega miliardář Soros bude hodně zuřit, až si to přečte

Jedenašedesátiletý Bill Gates, známý nejen jako zakladatel amerického softwarového gigantu Microsoft, ale i jako velký filantrop, s německými novináři hovořil o dilematu, které je způsobené „německým přístupem k uprchlíkům“. „Na jedné straně chcete prokázat svou štědrost a přijímat uprchlíky. Čím štědřejší ale jste, tím více se to rozkřikne a vzápětí to motivuje více a více lidí, aby opustili Afriku a vydali se k vám,“ sdělil novinářům Gates. „Německo ale nemůže přijmout masivní počet všech těch lidí, kteří se chtějí dostat do Evropy,“ dodal. Podle Gatese musí Evropa cestu pro Afričany „mnohem více znesnadnit“.

To je na druhé straně v rozporu s přístupem některých neziskových organizací, které cestu migrantům do jejich vysněné země usnadňují. O Gatesovi zároveň nelze říci, že by byl nějaký mizantrop, nebo že by obyvatele rozvojového světa neměl v lásce. Nadace manželů Gatesových na rozvojové programy v Africe, ale i na jiných kontinentech, utratila miliony dolarů. Cílem pomoci je boj proti chudobě a nemocem.

Komentář Billa Gatese přišel krátce poté, co si Itálie nechala předvolat rakouského velvyslance v reakci na výhrůžky Vídně, že na hranice s Itálii nasadí vojenské jednotky, které budou bránit migrantům dostat se do Rakouska. Celkový počet migrantů, kteří se letos přemístili přes Středozemní moře, překročil sto tisíc osob.

zdroj: parlamentnilisty.cz

Přejít nahoru