Opustí Itálie Evropskou unii? Sázkové kanceláře v tom mají jasno

I když šance naznačují, že země není na pokraji skoku, jako tomu bylo ve Velké Británii v roce 2016, je jistým ukazatelem vzestupu italského nacionalismu, že tato země zůstává na špičce sázkového trhu.

V zemi panuje nespokojenost ohledně toho, jak se s pandemií koronavirů zacházelo mezi členy EU, přičemž zejména Itálie utrpěla během první vlny jednu z nejhorších úmrtností na tuto chorobu na světě.

Řada evropských zemí prošla v posledních letech prudkým nárůstem populistického nacionalismu, přičemž o politickou stranu ve stylu UKIP se starala Francie, Maďarsko, Nizozemsko a Rakousko.

V listopadu v rozhovoru pro Daily Express mluvčí strany Italexit Sergio Montanaro řekl: “Jde o politickou vůli. Italové, stejně jako Britové, se chtějí z této klece dostat. Náš plán je jednoduchý. Přivedeme do Lidé v parlamentu, kteří chtějí opustit Evropskou unii. “

Plán pro euroskeptiky je zahájit proces výběru do dvou let.

Unibet nedávno uvedl na trh nové trhy se zaměřením na Itálii, přičemž země 4/1 se odvolá na článek 50 do 1. ledna 2022. Rovněž mají 4/1 oficiálně požádat o opuštění eura do uvedeného data. Píše portál Gambling.com.

Oči se bezpochyby zaměřují také na brexit a na to, jak se Spojené království stáhne z EU. Vyjednávání se táhla roky a zatímco Spojené království formálně opustilo obchodní blok v lednu 2020, ukázalo se, že vyjednávání obchodní dohody o brexitu je nesmírně obtížné.

Není tedy žádným překvapením, že italští politici – stejně jako protějšky z celého kontinentu – údajně pozorně sledují Spojené království.

Přejít nahoru