Látkové roušky už nestačí, u britské mutace ani respirátor. Nová pravidla pro covidovou karanténu

Předně: Jakékoli ochrany dýchacích cest před aerosoly rouškami a respirátory je technologický nesmysl. Nesmyslnost spočívá v tom, že účinný záchyt aerosolu přes filtrační materiál je dán jeho porovitostí (v porovnání s rozměrem  záchytu částic) a také tloušťkou filtrační vrstvy. Virus se nezmenšil, takže blábol pseudovědkyně alias hlavní hygieničky, že něco nestačí (rouška, respirátor) je pravda v tom smyslu, že to nestačilo ani dosud, tedy téměř rok buzerování lidí a mrhání prostředky, a teď to teprve objevila ta myslitelka. Odpor proudění vzduchu, který klade filtrační materiál, aby to mělo nějaký smysl a aerosol byl zachycen, vytváří za filtrační vrstvou podtlak, který rouška i respirátor řeší podsáváním nečištěného vzduchu netěsnostmi zcela jasně zřejmými mezi obličejem a rouškou nebo respirátorem. Účinná ochrana je tedy možná jen těsnící lícnicí a dobrým filtrem.
Není to nic nového, (trocha ironie) ochrana před chřipkovými viry byla vždy řešena každý rok na jaře a na podzim plynovými maskami ze skladů CO, přece se na to pamatujete ! Masky se přidělovaly podle velikostí, veřejná bezpečnost to kontrolovala a delikventy bez masky vsazovala do vězení po celou dobu chřipkové vlny a pak navíc museli všechny masky vyčistit a ukládat do regálů.

Až budete vystaveni teroru mocenských složek, které budou prosazovat idiotská nařízení pseudoodborných diletantů mocenských struktur, vzneste dotaz na aktivní policisty, jestli by použili respirátor nebo roušku, třeba proti dráždivé dýmovnici, kterou policie používá proti demonstrantům a možná je použijí i proti lidu. Není to plyn, je to aerosol mnohem rozměrnějších dýmových částic, než je velikost viru hlavní hygieničky, ale i virů obecně. A na ten dráždivý aerosol to nefunguje! Nemůže to fungovat! A také se ten aerosol šíří mnohem dál než její objevná hodnota 1,5 až 2 m. Prostě blbost, Blbost, UMOCNĚNÁ BLBOST  !
A protože je to vymáhání blbosti, nelze to respektovat, ale odsoudit a vystupovat aktivně proti tuposti mocných. Nebojte se, stojíme proti hlouposti, nekompetentnosti a zvůli aparátu, který LŽE, LŽE a LŽE a zřetelně se postavil proti lidem, aby splnil zadání a úkoly  těch mocnějších než jsou oni. Je mi jich líto, protože nejsou svobodní, nemají vlastní názor, šíří klam a zlo, vyměnili to za profit ale nemohou být šťastní !

RNDr. Ing. Esentier Vladimír, důchodce s vojenskochemickým vzděláním

Můžete to šířit dál

Přejít nahoru