Elon Musk promluvil o turistice na Mars

Ředitel Tesly a společnosti SpaceX Elon Musk zhodnotil, jaké perspektivy před sebou mají kolonisté Marsu. Uvedl, že „pár lidí na začátku pravděpodobně zemře.

Musk V živém přenosu z Cape Canaveralu na Floriděve ve čtvrtek oznámil, že bude investovat projekt za 100 milionový dolarů na odstranění uhlíku. Chce tím pomoci, jak říká, zachovat Zemi jako obyvatelnou planetu v době, kdy se lidstvo snaží stát meziplanetárním druhem.

Musk se také zmínil o kolonizaci Marsu. Tu označil za planetu, která není „únikovým východiskem pro bohaté lidi. Musk uvedl, že kolonizátoři budou čelit při příletu na rudou planetu mnoha problémům. „Bude to nebezpečné, nekomfortní, cestování bude dlouhé, a nemusíte se vrátit domů živí. Bude to ale obrovské dobrodružství a bude to obrovská zkušenost”.

Nehledě na rizika bude mít Musk k dispozici miliony dobrovolníků. „Upřímně, pár lidí s největší pravděpodobností na začátku zemře,” prohlásil miliardář. „Samozřejmě, že my nikoho nenutíme, aby tam šel,” dodal. „Budou to jen dobrovolníci.”

Když vytvoříme multiplanetární život, může nastat den, kdy některé květiny a zvířata na Zemi zemřou, ale budou nadále žíti na Marsu,” vyslovil prognózu na Twitteru.

 

Zdroj: cz.sputniknews.com

Přejít nahoru