Vzpomínka na to, kdy Mike Tyson konvertoval k islámu: 7 věcí, které má černošská Amerika vědět

Tady je sedm věcí, které by měla Černá Amerika vědět o tom, kdy Tyson konvertoval na islám.

1. Nejde o vězení
Mnoho zdrojů uvedlo, že Tyson konvertoval na islám, zatímco byl uvězněn po odsouzení za znásilnění v roce 1992. Bývalý šampión, který si odpykal tři roky šestiletého trestu, však řekl, že tomu tak není.

“Byl jsem muslim, než jsem vešel do vězení.” Byl tam můj šofér (Národ islámu) – kapitán Joe. Vzdělával by mě každý den, každou sekundu, “řekl Tyson v rozhovoru s Charlie Mackem pro show„ Brotherly Love “na kanálu YouTube FightHype.com 20. června 2020.

2. Islám dal Tysonovi směr
Islám dal Tysonovi účel a směr, uvedl trenér Eddie Mustafa Muhammad, který jako Eddie Gregory vyhrál šampionát v těžké váze v roce 1980. Muhammad neustále navštívil Tysona, když byl uvězněn, informoval The Guardian. Řekl, že zjistil pokornějšího Tysona, který byl v míru sám se sebou. “Nešel jsem k němu kvůli práci; Šel jsem jako bratr, “řekl Muhammad.

3. Konverze islámu způsobila konflikt s Donem Kingem
Zdálo se, že Tysonův objev islámu a nové znalosti sebe sama (KOS) nesedí s jeho dlouholetým propagátorem boje Donem Kingem. “King je zpět a snaží se ovládnout svůj život.” Ale Mike se mu postaví, “řekl promotér boxu Butch Lewis pro The Guardian. “Pokud Alláh chce, aby se Mike modlil v mešitě, bude se modlit.” Alláh má mnoho jmen, ale jedním z nich není Don King. “ Lewis zůstal v kontaktu s Tysonem během uvěznění Tysona.

4. Tyson na Farrakhanu
Tehdy uvězněný Tyson byl dotázán na vůdce Nation of Islam Louis Farrakhan během rozhovoru pro CNN „Larry King Live“ z roku 1994.

“Miluji Farrakhana,” řekl Tyson podle The Chicago Tribune. “Lidé se liší od pana Farrakhana, protože se obávají, že ministr může ovládat něčí myšlení, stejně jako lidé v médiích ovládají myšlení lidí.” Cítí, že teď musí s někým soutěžit o mysl těchto lidí. Zneklidňuje je. “

5. Žádná pobočka
Tyson, který se narodil v katolickém domě v Brooklynu, podstoupil v roce 1988 velmi veřejný křest, který zorganizoval jeho promotér King. Tyson byl pokřtěn před vstupem do islámu na ceremoniálu, kterého se zúčastnil reverend Jesse Jackson a dav asi 700 lidí v baptistickém kostele v Clevelandu, uvedl The New York Times.

Tyson uvedl, že se nepřipojil ke konkrétní větvi islámu. “Moje první povinnost je vůči Alláhovi,” řekl Tyson, informoval Chicago Tribune.

6. Tyson: Jsem Trump pro Trumpa
V roce 2016 Tyson prohlásil, že je muslim, který podporoval tehdejšího kandidáta na prezidenta Donalda Trumpa. Byl to kontroverzní postoj kvůli Trumpově antiimigrační platformě, jeho návrhu zakázat imigraci muslimů do USA a jeho dlouhodobému tvrzení, že tehdejší prezident Barack Obama byl muslim a neamerik.

“Jsme opravdu dobří přátelé,” řekl Tyson o Trumpovi podle zprávy Daily Beast. “Vracíme se do roku ’86, ’87.” Většina mých úspěšných a nejlepších bojů byla v Trumpových hotelech. Nezvládl mě. Jen mi pomáhal s mým soudním případem. “

Tyson vyšel na burzu se souhlasem Trumpa s prezidentem.

“Poslouchej: Jsem černá matka z nejchudšího města v zemi.” V životě jsem toho prožil hodně. A já ho znám. Když ho vidím, potřese mi rukou a respektuje mou rodinu. Žádný z nich – Barack, kdokoli – nikdo jiný to nedělá. Budou tím, kým jsou, a budou si mě, moje rodina, nevšímat. Takže za něj hlasuji. Pokud se mi podaří získat více než 20 000 lidí, kteří by ho volili, udělám to. “

7. Tyson a jeho muslimské jméno
Tam byl zmatek o tom, co muslimské jméno Tyson přijal. Tyson údajně přijal muslimské jméno Malik Abdul Aziz, ale popřel to, uvedl New York Times. Další zprávy uvádějí, že přijal jiné islámské jméno, Malik Shabazz, jméno bývalého předsedy vlády indického Paňdžábu, uvedl The Independent. Malcolm X také přijal jméno el-Hajj Malik el-Shabazz.

Autorka: Ann Brown

Přejít nahoru