Matovič zvažuje úplný koniec v politike

Matovič nie je rozhodnutý

Igor Matovič sa v rozhovore pre Aktuality vyjadril, že zatiaľ nevie, či bude kandidovať v najbližších parlamentných voľbách. Či už budú riadne alebo predčasné.

„Vôbec nie som rozhodnutý… Dávam tomu momentálne jedna k jednej. Je dosť možné, že si poviem, že po tých trinástich rokoch – za dva roky, keď budú voľby, to bude pätnásť rokov – boja za očistu Slovenska proti mafii, veľakrát s holými rukami a sám, asi budem mať toho aj dosť. Dnes si viem predstaviť, že nebudem kandidovať,“ povedal v rozhovore.

Denník N priniesol stanoviská niektorých osobností OĽaNO k tejto informácii.

„Minister obrany Jaroslav Naď nechcel Matovičove slová komentovať, minister životného prostredia Ján Budaj je zasa presvedčený, že Igor Matovič bude pokračovať v politike. Myslí si, že bude pôsobiť oveľa viac v regiónoch Slovenska a v teréne,“ informuje Denník N. Podľa Budaja „OĽaNO bez Igora Matoviča by už nebolo OĽaNO.“

György Gyimesi sa pre Denník N vyjadril, že OĽaNO by určite pocítilo, ak by sa pán predseda rozhodol ďalej nekandidovať. „Hovorím to napriek tomu, že v hnutí máme viacero kvalitných a skúsených politikov,“ dodal. Akých, nespresnil.

Milan Vetrák dúfa, že si to Matovič ešte rozmyslí. „Práve v záťažových situáciách sa odhaľuje charakter koaličných partnerov, žiaľ, často nielen pozitívny. Zároveň som však presvedčený, že na konci volebného obdobia práve Igor Matovič pochopí, že štát plný korupcie, bezprávia a ‚systému pre vyvolených‘ z obdobia Roberta Fica a Petra Pellegriniho sa nedá vyčistiť za štyri roky. Pre nastolenie právneho štátu bude potrebné pokračovať v začatých reformách,“ povedal Denníku N.

Najsmutnejšia je Romana Tabak
Najsmutnejšia z informácie, že by Matovič možno nekandidoval je Romana Tabak. Poslankyňa OĽaNO Romana Tabak hovorí, že je z vyjadrenia Igora Matoviča úprimne smutná. „Po dvanástich rokoch bojovania máme teraz konečne šancu reálne meniť veci. Teraz nie je čas na negatívne myslenie a opúšťanie sa,“ povedala pre Denník N Tabak, ako by bola 12 rokov pri tom. A ako by národ už len čakal, že ona osobne začne spravovať veci verejné.

„Teraz my riadime ten autobus. Bolo by stratou času obzerať sa dozadu a sťažovať sa na to, ako nám to opozícia komplikuje. Ľudia na Slovensku nie sú hlúpi, ak im ukážeme zmenu a ovocie našej práce, zvolia nás opäť,“ dodala Tabak pre Denník N.

Více info na hlavnydennik.sk

Přejít nahoru