Francouzské Mety mají být druhou Mekkou, plánují tam postavit největší evropskou mešitu

François Grosdidier (LR), starosta Met, má blízko k velkému imámovi z Met. Proto jeho návrh pomoci vybudovat obrovskou mešitu v Metách.

François Grosdidier (LR), bývalý poslanec a senátor, starosta Met a prezident Mety Métropole, se okamžitě během zahájení oslav Íd Al Adha na fotbalovém stadionu s velkým  imámem rozhodl urychlit výstavbu megamešity v Metách.

Tento projekt gigantické budovy o podlahové ploše 5 649 m2 na pozemku o rozloze 11 843 m2, vybavené muzeem pro imigraci, ale také ústavem pro arabský svět, s minaretem vysokým 34 metrů, který může hostit 1 500 muslimů na jednu modlitbu, bude údajně konkurentem největší mešity v Evropě, která se staví ve Štrasburku.

Tyto technické prvky potvrdil místní úředník z technických služeb metské radnice, který byl v pondělí telefonicky kontaktován. François Grosdidier podepsal stavební povolení pro mešitu už před několika měsíci.

Lidé na řece Moselle si samozřejmě zvykli na obrovské výdaje na muslimy a ilegály, bez návratnosti investic.

Dříve byl François Grosdidier, který má blízko k prezidentu Jacquesi Chirakovi, spíše známý svými problémy se soudnictvím jako dobrý klient vyšetřujících soudců. François Grosdidier, který stál coby obviněný velmi často před soudem, dostal 19. dubna 2021 pokutu 6 000 EUR za “zpronevěru veřejných prostředků”.

Na  Françoise Grosdidiera, byly podány četné žaloby. Když byl senátorem, byl před soudem za zpronevěru a střet zájmů. Policista specializující se na finanční kriminalitu z Met, který na množství žalob upozornil, chtěl být v anonymitě, neboť jak upozornil, starosta má důležité konexe.

V únoru 2019 byl François Grosdidier obviněn z nezákonného zastupování zájmů a zpronevěry veřejných prostředků. Stručně řečeno, “čestný muž”.

V Metách se lidé obávají, že starosta  bude hlasovat pro městskou dotaci na výstavbu megamešity. Starostovo nadšení pro tuto obrovskou mešitu, která bude směle konkurovat monstrózní mešitě ve Štrasburku, je tak zřejmé.

Starosta Grosdidier chce projekt urychlit. “Vyzval jsem k mobilizaci na podzim, aby se uskutečnila výstavba velké mešity, což je naprosto nezbytné, aby se bohoslužby konaly v důstojných a bezpečných podmínkách,” napsal starosta Mety na Facebooku a informoval o své návštěvě Ídu.

Po postavení bude velká mešita v Metách soupeřit s megamešitou ve Štrasburku.

Dvě megamešity v Metách a Štrasburku jsou neoddělitelně spjaty se státem placeným výcvikem imámů na univerzitě Unistra ve Štrasburku. Myšlenku zahájil v roce 2015 prezident Unistry Alain Beretz a posílil ji v jejím provádění jeho nástupce ve funkci prezidenta, teolog a katolický kněz Michel Deneken. Vidíme, jak je v této obrovské islámsko-levicové univerzitě, kterou je Unistra, respektován princip sekularismu.

Štrasburská univerzita vytvořila dva magisterské programy v oblasti islamologie, práva a managementu. Ale to nebylo všechno. Stejní islamologové zavedli historicky zcela nový titul. Tento titul, který obdrží studenti nového univerzitního oboru islámského učení, začne studovat na začátku akademického roku 2021 – tedy letos na podzim –  sto studentů, vybraných z 200 kandidátů, z nichž mnozí jsou cizinci. Učitelé nemusí být nutně muslimové.

První akademickou pracovnicí, která byla naverbována k výcviku imámů, je Anne Sylvie Boisliveau, výzkumnice a specialistka na Korán. Univerzita Al-Azhar v Káhiře (jde o univerzitu řízenou Muslimským bratrstvem) navíc zahájila akademickou spolupráci s Katolickým institutem v Paříži a univerzitou ve Štrasburku.

Všechny tyto oficiální závazky ve prospěch islámu mají svou cenu a platí je daňoví poplatníci regionu Moselle, alsaská ministerstva a všichni Francouzi na daních.

Jak sami vidíte, tak Francie se tímto stává zcela oficiálně chalífátem. Hned dvě monstrózní mešity, 150 lokalit, kde již vládne šaría, univerzita, kde se bude studovat islám, přičemž studenti získají i speciální, zbrusu nový titul.

A univerzitu řídí katolický kněz – obdoba Bergoglia, který dokonce spolupracuje i s univerzitou, která je jakýmsi vzdělávacím centrem Muslimského bratrstva.

Francie se tak zcela dobrovolně – a velmi rychle – mění v chalífát bez jakékoli patrné snahy toto směřování zastavit. A to vše za podpory politických špiček i katolické církve, jejíž svatostánky jsou ve jménu islámu právě ve Francii dlouhodobě vypalovány.

Bude novou dominantou Met (viz titulek) namísto katedrály a hradu monstrózní mešita???

zdroj: necenzurovanapravda.cz

Přejít nahoru