Šokující video. Studentka začala bít muslimskou studentku. Její otec tvrdí, že kvůli tomu, že je muslimka. Úřady však tvrdí něco jiného

Incident si začal získávat širokou pozornost poté, co Shakeel Munshi na Facebooku uvedl, že na jeho dceru Manaal Munshi zaútočily další dívky z její třídy na střední škole v Boca Raton na Floridě, „protože byla muslimka“. Munshiho video mělo do pátečního večera více než 700 000 zhlédnutí.

Video z Facebooku se rychle rozšířilo na další platformy a mnoho lidí vyzvalo Manaala, aby získal národní pozornost za její pokusy ukončit šikanu.

Centrum pro americko-islámské vztahy dokonce vydalo prohlášení, v němž vyzvalo k podání trestního oznámení na útočníky. Píše portál Buzzfeednews.

V pátek večer ale úřad šerifa okresu Palm Beach pro BuzzFeed News řekl, že náboženství a rasa zřejmě nebyly faktorem hádky, která nebyla vyšetřována jako zločin z nenávisti.

Mluvčí šerifa Teri Barbera v e -mailu uvedla, že oběť a dívka, které bylo vidět, jak ji bijí, souhlasily se setkáním. Oběť „měla dojem, že se ti dva setkávají, aby si„ promluvili “, ačkoli podezřelý„ oběti zjevně řekl, že se chce setkat, aby bojovala “.

Barbera řekla, že obě dívky, které navštěvovaly různé střední školy, se znají a mají za sebou historii konfrontací. V rozhovorech po konfrontaci Barbera řekl, že oběť vyšetřovatelům řekla, že bojují o chlapce.

„Nikdy nebyla vedena diskuse o tom, že jsem muslim,“ dodala Barbera. „Rasa nikdy nebyla vychována.“

Šikana se také nezdála být faktorem, řekla Barbera. Dodala, že oběť měla na sobě tričko s nápisem „býci“, protože to je maskot její střední školy.

https://www.facebook.com/palmbeachcountysheriff/photos/a.184013191673547/1735226186552232/?type=3

Vyšetřování incidentu pokračuje, ale v pátek úřad šerifa opakovaně zveřejnil na sociálních sítích, že „V ŽÁDNÉ době nebyla nikdy diskutována, rozhodována nebo považována za roli při hádce„ rasa “nebo„ šikana “.

Přejít nahoru