Trumpova sociální síť Truth funguje podobně jako Twitter, ale dá prostor všem

Právě Twitter byl oblíbenou platformou bývalého šéfa Bílého domu, dokud mu sociální síť nezablokovala účet krátce po nepokojích v sídle Kongresu 6. ledna loňského roku. Důvodem bylo, že Trump svými příspěvky údajně “podněcoval k násilí”. Bývalý prezident po skončení svého mandátu přišel také o své účty na Facebooku a YouTube.

Trump dlouhodobě kritizuje velké technologické společnosti a tvrdí, že umlčují konzervativní hlasy. Jeho spor s vedením Twitteru se vyostřil po volbách v listopadu 2020. Po nich Trump opakovaně varoval před volebními podvody, které se mu nepodařilo oficiálně prokázat.

Twitter zablokoval mnoho jeho tvrzení. V této souvislosti začal exprezident mluvit o cenzuře. Nová síť by proto měla dát prostor všem: libertariánům, konzervativcům i liberálům. “I když spolu někdy nesouhlasíme, vítáme různé názory a diskuse, které přinášejí,” stojí v aplikaci v App Store.

Uživatelé mohou na nové sociální síti zveřejňovat krátké příspěvky, které jsou v aplikaci označovány jako “pravdy”. Můžete o nich diskutovat, označit je srdcem nebo na ně reagovat.

Za aplikací Truth Social stojí společnost Trump Media & Technology Group, která tvrdí, že nová sociální síť má ukončit politickou diskriminaci a stát se prostředkem boje proti vlivu velkých technologických firem.

zdroj: napalete.sk

Přejít nahoru