Podivný příběh muže z Tauredu – šlo o člověka z jiné dimenze?

Tehdy z letadla vystoupil muž evropského vzhledu a spolu s ostatními cestujícími čekal spořádaně u okénka pasové kontroly na odbavení. Úředníkům předložil věrohodně vyhlížející evropský pas – ovšem z neexistující země zvané Taured. Celníci proto požádali muže, ať jim svou domovinu ukáže na mapě. Evropan, který s nimi komunikoval plynnou japonštinou, bez sebemenšího zaváhání ukázal prstem na místo, kde leží Andorrské knížectví.

Když mu bylo řečeno, že žádný takový stát na tomto místě není, šokovaně oponoval, že jeho země Taured tu leží nejméně tisíc let a že on sám nikdy o žádné Andoře neslyšel. Cizinec byl proto převeden k výslechu, kde trval na tom, že pochází z Tauredu a do Japonska přijel na služební cestu. V pase měl navíc několik vstupních razítek, která prokazovala, že do Japonska během posledních pěti let cestoval opakovaně.

Po několikahodinovém výslechu si stěžoval na únavu, a byl proto převezen do hotelu, kde mu před dveře postavili stráž. Dveře pokoje byly celou dobu zavřeny. Když ale do nich ráno strážní vstoupili, cizinec byl pryč. Doslova se vypařil. Z hotelového pokoje přitom žádná úniková cesta nevedla. Úředníci byli bezradní a případ odložili ad acta.

Je možné, že dotyčný mluvil pravdu, a šlo o nešťastníka z paralelního vesmíru, který k nám náhodou pronikl? Nebo šlo o nějakého špióna s vymytým mozkem, který v době studené války uvěřil ve svou falešnou identitu? To už se dnes nejspíš nedozvíme.

(zdroj: procproto.cz, foto: archiv)

Přejít nahoru