Jsem vesmírný vědec a myslím, že vím, kde by mimozemšťané mohli žít v naší galaxii

Universe Today uvádí, že Benjamin Zuckerman, nyní penzionovaný americký astrofyzik, věří, že malé, husté hvězdy zvané Bílí trpaslíci by mohly být domovem vyspělých civilizací.

V článku z minulého měsíce tvrdil, že nedávná vylepšení v technologii teleskopů znamenají, že nyní můžeme snadno identifikovat mimozemské základny.

Kontroverzní teorie profesora Zuckermana předpokládá existenci Dysonových sfér, které odborníci loví po celá desetiletí.

Jsou to teoretické struktury, které by mohly být postaveny mimozemšťany kolem hvězdy, aby získaly její energii.

Samozřejmě, Dysonova koule nebyla nikdy nalezena a neexistuje žádný důkaz, že existují.

Pokud by tomu tak však bylo, struktury by byly charakteristickou charakteristikou inteligentní civilizace schopné využít zdroje planetárního systému.

Zuckerman, bývalý profesor UCLA, který publikoval stovky článků a knih, věří, že bílí trpaslíci představují naši nejlepší šanci na nalezení.

Je to proto, že obrovské vynálezy by změnily infračervené signatury hvězd, což by usnadnilo jejich lokalizaci.

Bílí trpaslíci jsou v naší galaxii poměrně všudypřítomní, řekl profesor Zuckerman, a vyzařují spoustu tepla.

Astronom tvrdí, že infračervená data, která již byla shromážděna nedávnými satelity, by mohla být skenována na známky mimozemského života.

Mezi tyto satelity patří dalekohledy Spitzer, WISE, TESS a Kepler.

“Předpokládalo se, že vyspělé technologické civilizace vybudují obří vesmírné kolonie a podpůrné infrastruktury pro obíhání kolem svých domovských hvězd,” napsal profesor Zuckerman.

“S daty z nedávných satelitů … nyní je možné začít pozorovat frekvenci takových vesmírných civilizací v naší Galaxii Mléčná dráha.”

Vědec provedl několik výpočtů, kolik mimozemských civilizací by tam mohlo být.

Věří, že méně než tři procenta obyvatelných planet, které obíhají kolem hvězd podobných Slunci, hostí život, který vybudoval Dysonovu sféru.

To nám stále ponechává několik milionů, na které bychom si měli dávat pozor, pokud by se jeho teorie o vlasovém mozku ukázala jako správná. Píše portál The Sun.

Profesoru Zuckermanovi nejsou kontroverze cizí, protože se již dříve zabýval tématem mimozemšťanů.

Jeho článek pravděpodobně vyvolá debatu mezi astronomy, z nichž mnozí tvrdí, že Dysonovy sféry neexistují, protože by prostě nefungovaly.

Prozatím zůstávají Dyson Spheres pevně v říši fikce.

Přejít nahoru