Baránek: Idioti! Rusové vydělávají tolik peněz jako nikdy předtím! Teď se nám smějí, že Evropané nebudou mít benzín, teplo a jídlo. Policie to vidí jinak

Analytici či politici se nyní dělí na dva tábory, které tvrdí, že sankce Rusku neškodí, nebo ho naopak sráží na kolena.

Slovenská policie také na sociálních sítích shrnula body, které uvádí, že sankce poškozují Rusko. Píšou například, že inflace v Rusku je mnohem vyšší než na Západě: “V Rusku prudce vzrostly spotřebitelské ceny a životní úroveň dramaticky klesá.” policejní zpráva uvádí.

Policie také píše, že strojírenský průmysl v Rusku je na kolenou, zastavuje se výroba aut, omezují se bankovní služby nebo že se v Rusku začínají porouchávat letadla “Kvůli západním sankcím se majitelé zahraničních modelů potýkají s nedostatkem náhradních originálních dílů.”.

Zcela jiný názor na sankce má politický analytik Ján Baránek, který na sociální síti napsal:

“Představte si například, že se probudíte po několika měsících umělého spánku a v novinách si přečtete: “Sankce srážejí Německo na kolena”. Logicky by vás napadlo, že někdo uvalil na Německo sankce. Pak se dozvíte, že ne, že sankce na Rusko uvalilo Německo a další země. Pak si řeknete, že se autor komentáře spletl a titulek měl znít “Rusko je sankcemi sraženo na kolena”. Pak se ale dozvíte, že se autor nemýlil. Jediné, co vás napadne, je, že někdo v Evropě zcela nepochopil, o co jde.

Vraťme se o několik měsíců zpět. Jistě si vzpomínáte, jak někteří evropští politici napínali své svaly a vyzývali Evropu, aby přestala dobrovolně odebírat plyn a ropu z Ruska, aby Rusko potrestala a začala na něj také uvalovat sankce. Nyní Rusové provádějí plánovanou údržbu plynovodu Nord Stream 1 a stejná Evropa v panice čeká, zda Rusové zapnou plyn 21. července, kdy má údržba trvat. Dává vám to nějaký, byť jen elementární smysl? To však není vše. Henry Kissinger, tento geopolitický mág, věděl už od 70. let, že se nesmí stát, aby se Rusko, tehdy ještě SSSR, a Čína sblížily, protože by to znamenalo obrovský bezpečnostní problém pro USA i pro Evropu. Sankce, o nichž je řeč, nesráží na kolena jen Německo, ale také Evropu, protože pokud bude na kolenou Německo, bude na kolenou bezpochyby i celá Evropa. Tyto sankce způsobily přesně to, čeho se Kissinger obával a proč inicioval sblížení mezi Čínou a USA. Jenže to byly ještě časy, kdy politici byli skutečně politiky, bez ohledu na to, co se jim líbí a nelíbí, a ne oklamanými aktivisty.

Výsledek blábolení dnešních pomýlených aktivistů je tedy následující: Čína a Rusko uzavírají strategické spojenectví, provádějí společná vojenská cvičení, postupně se k nim přidává Indie, a to navzdory tradiční nevraživosti vůči Číně, americký prezident se pouští do ponižujícího úkolu prosit, ano, doslova prosit, Saúdy o zvýšení těžby ropy, a najednou jim vůbec nevadí, že vlastně musí prosit saúdského prince, kterého ještě před pár dny doslova hodlali svést kvůli vraždě novináře. Evropa se dobrovolně rozhodla, že se pomalu stane skanzenem a turistickou atrakcí pro bohaté i méně bohaté obyvatele východní části planety Země, kteří se už teď trápí tím, jak je možné, že někdo dobrovolně, protože je k tomu nikdo nenutil, snad kromě USA, vystaví své obyvatele riziku nedostatku potravin, pohonných hmot, tepla, vysokých cen energií, přídělového systému energií, jak se to už dnes v některých částech Evropy děje. Přesto nemluvíme jen o vysokých cenách, ale také o nedostatku některých druhů zboží. Mluvíme také o zdecimovaných důchodcích, zničení střední třídy, vyšší úmrtnosti, rostoucí chudobě, mluvíme o nepokojích, o kterých aktivistická média zatím, a říkám jen zatím, neinformují. Možná ale také mluvíme o modelu Srí Lanky, kde se prezident sotva dostal k letadlu před rozzuřeným davem. Možná také mluvíme o anarchii, rabování, pouličních nepokojích, nevím.

Ale vím, že jsem nic takového v historii nenašel, ale opravte mě, pokud se mýlím. Ale jednu věc vím stoprocentně. Pokud to má být vrchol vývoje západní civilizace, pak jsme dobrovolně, s úsměvem nic netušícího a nevědomého idiota, podlehli bohorovnému sebevražednému opojení z vlastní hlouposti, kterou považujeme za vyšší princip mravní. No, ještě jsem neviděl takový vyšší mravní princip, který by pouze pomáhal tomu, koho prohlašujeme za agresora, a ničil přitom samotného a samozvaného hlasatele tohoto vyššího mravního principu. Ne, to není nositel takové zásady, to je idiot nebo zločinec. Rusové vydělávají peníze jako nikdy předtím, válku na Ukrajině vyhrají, přestože klávesnicoví bojovníci tvrdí opak, mezitím se u nás množí nelegální zbraně, samopaly, “uprchlíci” z ukrajinského podsvětí… Kdyby tohle všechno nestačilo a snad bychom měli

Přestože se snaží “přežít”, má Velký idiot pojistku. Zelená dohoda. Velký idiot má ještě jednu obrovskou výhodu. Spousta menších velkých idiotů. Například vláda Slovenské republiky.”

Upozornění: Názory vyjádřené v tomto článku mají pouze informativní charakter a nemusí nutně odrážet názory redakce.

zdroj

 

Přejít nahoru