Brazilská modelka odjela bojovat na Ukrajinu. V přístřešku se udusila kouřem a zemřela (VIDEO)

Do Valle se udusila kouřem poté, co její kryt zasáhla ruská raketa. Její brazilský spolubojovník Douglas Burigo, o rok starší než ona, zemřel spolu s ní, když se jí snažil zachránit život.

Chtěl ji vynést z hořícího přístřešku. Oba však zemřeli. Britský deník Daily Mail o případu informoval 30. června tohoto roku.

Nikdo další z jednotky zahraničních legionářů, v níž bojovali Do Valle a Burigo, nebyl při ruském útoku zabit.

Žena měla zkušenosti z Iráku, kde se účastnila bojů proti Islámskému státu, napsal Daily Mail.

Podle tohoto zdroje absolvovala výcvik odstřelovače v kurdských milicích Pešmerga v iráckém Kurdistánu. V mládí pracovala jako modelka a herečka, poté vystudovala práva.

Boje, kterých se účastnila, Do Valle dokumentovala a záběry spolu s komentáři pravidelně zveřejňovala na svém videokanálu na YouTube.

Záběry z jejích bojů s bojovníky Islámského státu měly podle Daily Mailu více než 32 tisíc zhlédnutí. Plánovala napsat knihu o bojích na Ukrajině, s níž jí měl pomoci brazilský spolubojovník Burigo.

Brazilská modelka, záchranářka a odstřelovačka se naposledy ozvala své rodině minulé pondělí z Charkova.

V té době si stěžovala, že musela omezit používání mobilního telefonu, protože Rusové využívali sledování signálu k vedení útoků.

https://twitter.com/cis_ops_/status/1544443258423705601?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1544443258423705601%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fmagazin1.sk%2Fbrazilska-modelka-odisla-bojovat-na-ukrajinu-udusila-sa-dymom-v-kryte-a-umrela%2F

 

Přejít nahoru