Remišová vypnula plynové topení ve svém bytě, aby vyjádřila solidaritu s utrpením lidí na Ukrajině. S odstupem času to oceňuje a doporučuje šetřit

Remišová zveřejnila překvapivý status na konci února, v den, kdy začala ruská invaze na Ukrajinu.

“Abychom zmírnili další růst cen energií a nepodlehli ruskému vydírání, musíme výrazně snížit spotřebu ropy a plynu. Každý může přispět, nejdůležitější je postoj obyvatel Evropy, ale energetický trh je globální a každý může vyjádřit solidaritu s utrpením obyvatel Ukrajiny. Proto dnes vypínám plynové topení v našem bytě. Ano, možná je nám trochu zima. Ale naše děti chtějí také projevit solidaritu s dětmi na Ukrajině, které se nemají kam schovat před zimou, protože ruští vojáci zničili jejich dětské pokoje a sny a zabili jejich otce. Ne každý si může dovolit vypnout topení, ale každý z nás může snížit teplotu, jezdit veřejnou dopravou místo autem, spotřebovávat méně energie,” napsala Remišová v únoru.

Dnes se vrátila do stavu. Ministryně dodala, že se s manželem rozhodli radikálně snížit spotřebu plynu v domácnosti, protože se domnívají, že každé euro vydané za ruský plyn financuje válku v Evropě:

“Tento týden nám přišla faktura za plyn – naše spotřeba klesla o 40 %. Dnes odborníci a všechny příslušné mezinárodní organizace doporučují snížení teploty. Snížení nastavené teploty o několik stupňů je konkrétním krokem, kterým může každý z nás přispět ke snížení spotřeby plynu na Slovensku, a tím k ochraně pracovních míst a snížení cen plynu. Každý z nás může pomoci!”

zdroj

Přejít nahoru