Golonka: Dres od Putina nevrátím. Nemám k tomu žádný důvod. Vážím si ho

“Položme si otázku, proč někomu vadí, že Slováci a Češi chodí hrát do KHL, a nikomu nevadí, že Rusové oblékají dresy klubů NHL,” řekla Novému Času československá hokejová legenda.

Reagoval tak například na kritiku brankáře Dominika Haška. Ten se nevybíravě opřel do českých hokejistů, kteří budou v nadcházející sezoně hrát v Rusku.

“Musím přiznat, že Hašek mě docela překvapil. Je zajímavé, že Jágr, který je třetím nejlepším hráčem historie NHL, se k tomuto tématu veřejně nevyjadřuje. Mezi Rusy jsem měl nepřátele i přátele. Také mezi Švédy. Na ledě jsme to vždycky uměli. Ale pak jsme si sedli a dali si sklenku vína,” poznamenal Golonka.

Legendární útočník navíc přiznává, že má od Putina vzácný suvenýr. V roce 2020 obdržel na ruském velvyslanectví v Bratislavě dres, který mu poslala sama hlava Ruské federace.

“Nemám důvod ho vracet. Domnívám se, že politika by se neměla míchat se sportem. Jsem apolitický člověk. Mou politikou bylo vyhrát a udělat divákům radost. Dres mám doma dobře schovaný. Byla to pro mě velká čest,” dodal Golonka.

zdroj

Přejít nahoru