Konečně Buzz Aldrin odhalil pravdu o slavné fotografii přistání na Měsíci

Jeho odhalení o expedici se točila kolem barevného záběru, který byl pořízen během mise. Pořídil ji Neil Armstrong, který pořídil všechny fotografie na povrchu Měsíce. Proč? No, on byl ten člověk s vysoce výkonným fotoaparátem Hasselblad v té době. Samozřejmě, že to není dostatečné vysvětlení pro lidi, kteří si nemyslí, že mise Apollo 11 skutečně přistála na Měsíci.

Tyto mimořádné snímky slouží jako hlavní důkaz, že se tým dostal na Měsíc. Za prvé, všichni známe tu Buzze Aldrina podle americké vlajky, jak letěla na povrchu Měsíce. K dispozici je také slavná fotografie prvních lidských stop na satelitu. Je jen přirozené, že si událost vyfotí. Udělali byste totéž, kdybyste byli prvními lidmi, kteří dosáhli milníku!

Obraz hledí však ve skutečnosti obdržel spoustu flaků. Na fotografii s Buzzem Aldrinem čelem k fotoaparátu můžete vidět odraz Neila Armstronga v hledí helmy. Kromě toho můžete také vidět lunární přistávací modul nazvaný Eagle. Když byl dotázán zejména na tuto fotografii, Aldrin odhalil něco, o čem nikdo předtím nevěděl.

Tento konkrétní rozhovor se uskutečnil v Londýnském vědeckém muzeu v roce 2016. Akce byla rozsáhlou částí otázek a odpovědí. Mimo jiné se zabývali fotografiemi pořízenými během mise Apollo 11. Aldrin kladl otázky snadno, dokud neuklouzl něco, co nás všechny překvapilo. Víte, astronaut označil jeden aspekt mise za “tak dobře zinscenovaný”. Co tím myslel?

Jsme si jisti, že konspirační teoretici měli polní den, když to slyšeli. Nejdéle existují lidé, kteří věří, že přistání na Měsíci není nic jiného než podvod. Tato událost byla nazvána jako naplnění slibu, který prezident učinil v roce 1961. Byl to prezident John F. Kennedy, kdo řekl na zasedání Kongresu, že země dosáhne Měsíce před koncem desetiletí.

Byl to skvělý příklad amerických ambicí, i když jiní říkají, že byl poháněn pomstou proti Sovětům. Na tuto touhu zlepšit americký vesmírný program je třeba pohlížet v kontextu doby. Studená válka mezi SSSR a USA se rozšířila i na bojiště. Aldrin sloužil jako stíhací pilot během korejské války! Kromě toho byl vesmírný závod také další frontou, na které se bojovalo.

Přejít nahoru