Šíri sa video, v ktorom exorcista varuje pred prejavmi satanizmu a okultizmu v modernej kultúre. Zrejme budete prekvapení

Vo svojej reči sa venoval sviatku Halloween, rozprávkam Walta Disneyho, metalovej a populárnej hudbe, upozornil na prítomnosť okultistických motívov vo filmoch o Harry Potterovi. “Pokémon,” hovorí M. Marcin, “je japonské slovo, ktoré znamená démon do vrecka.” Prejavy satanizmu a okultizmu sú podľa neho podsúvané veriacim nepozorovane a skryto.

S démonmi, satanmi a zlými duchmi operujú asi všetky známe náboženstvá sveta. Väčšina teológov kresťanských vierovyznaní upozorňuje, že veriť v Boha a neveriť v existenciu temných síl je pomýlený postoj bez vnútornej logiky. V Biblii je Satan vykreslený ako majster pretvárky, ktorý má málo spoločné s rozprávkovou postavou s rohami a kozím kopytom.

Gréckokatolícky kňaz a exorcista Mgr. Matúš Marcin je len jeden z armády exorcistov, ktorí pôsobia po celom svete. Možno preto, že s vyháňaním diabla má osobné skúsenosti, je pri posudzovaní toho, čo by si kresťan nemal vpúšťať do mysli, pomerne prísny.

Upozorňuje na satanské prejavy aj v bežných veciach, v ktorých neinformovaná väčšina nachádza len nevinnú zábavu. Je však veľká skupina ľudí, ktorí považujú jeho varovania za užitočné a riadia sa nimi.

Niektorí to môžu považovať za spôsob cenzúry – ale mali by sme si dávať pozor nie na výstupoch ale na vstupoch. Nie zakazovanie autoritami nevítaných názorov a faktov, ale pozorný a zodpovedný výber toho, čo chcem konzumovať. Za informácie a názory, ktoré pustí do svojej mysli, do svojej pozornosti je predsa každý dospelý človek zodpovedný sám, nie?

zdroj

Přejít nahoru