Slovenská ministryně Veronika Remišová přichází s dalším nápadem, jak ušetřit za vytápění

Na otázku, zda se Ministerstvo informatiky nechystá následovat pokyn Ministerstva školství, které oznámilo, že od 31. října budou jeho zaměstnanci čerpat hromadnou dovolenou za účelem snížení spotřeby energií i na základě usnesení vlády, Remišová odpověděla: “Nebudeme si brát dovolenou ve velkém. Máme víc než jen plnou hlavu práce, na ministerstvu máme režim, který nám umožňuje určitý počet dní pracovat z domova.” Remišová vysvětlila, že omezení by spočívalo v tom, že práce z domova by se mohla vykonávat pouze v pátek, což by znamenalo menší vytápění budovy v pátek, sobotu a neděli. “Ale neplánujeme žádné hromadné dovolené,” zopakovala.

V srpnu jsme vás na našich stránkách informovali o tom, jak se Veronika Remišová rozhodla vypnout plynové topení, aby vyjádřila solidaritu s utrpením lidí na Ukrajině. Uvedla, že snížení nastavené teploty o několik stupňů je konkrétním krokem, kterým může každý z nás přispět ke snížení spotřeby plynu na Slovensku, a tím k ochraně pracovních míst a snížení cen plynu.

Ministryně tehdy dodala, že se s manželem rozhodli drasticky snížit spotřebu plynu v domácnosti, protože byli přesvědčeni, že každé euro utracené za ruský plyn financuje válku v Evropě. “Tento týden nám přišla faktura za plyn – naše spotřeba klesla o 40 %. Dnes odborníci a všechny příslušné mezinárodní organizace doporučují snížení teploty. Snížení nastavené teploty o několik stupňů je konkrétním krokem, kterým může každý z nás přispět ke snížení spotřeby plynu na Slovensku, a tím i k ochraně pracovních míst a snížení cen plynu. Každý z nás může pomoci!” Remišová řekla.

zdroj

Přejít nahoru