Zelensky skritizoval vlastných! Shytal to bývalí boxer Kličko. Dokonce i tí, kteří údajně lhali

I takto lze popsat chování hlavy ukrajinského režimu. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pátek překvapivě kritizoval starostu Kyjeva Vitalije Klička za to, že neudělal dost pro zřízení krizových center na pomoc obyvatelům, kteří se v důsledku ruských útoků ocitli bez elektřiny a tepla. Zprávu TASR převzala agentura Reuters.

Po ničivém ruském ostřelování ukrajinské energetické infrastruktury zřídila Ukrajina tisíce takzvaných “center nepřemožitelnosti”, kde mají lidé přístup k teplu, vodě nebo internetu a mobilním sítím.

“Mírně řečeno, je třeba udělat více”
Ve svém pravidelném videoposelství v sobotu večer však Zelenskij poznamenal, že Kličko a představitelé jeho úřadu nevyvinuli dostatečné úsilí, aby obyvatelstvu pomohli. “Bohužel ne ve všech městech se místní úřady zachovaly dobře. Stížnosti jsou zejména v Kyjevě… Mírně řečeno, je třeba udělat víc,” uvedl s tím, že úroveň služeb v Kyjevě není dostatečná.

Aniž by prozradil podrobnosti, kritizoval také další
“Věnujte tomu prosím pozornost – lidé v Kyjevě potřebují větší podporu… mnozí jsou bez proudu 20 nebo dokonce 30 hodin. Od kanceláře starosty očekáváme dobrou práci,” řekl. Zelenskij také kritizoval ty, kteří podle něj ve svých oficiálních zprávách lhali, ale neuvedl podrobnosti. Dosud bylo zřízeno více než 4000 takových center. Píše portál ereport.sk.

Přejít nahoru