Richard Gere vyjádřil svůj názor na politiku Mattea Salviniho vůči uprchlíkům. Salvini ho slušně…

Italský krajně pravicový místopředseda vlády Matteo Salvini se střetl s Richardem Gereem v souvislosti s migrační krizí ve Středomoří, což naznačuje, že hollywoodská hvězda by měla ubytovat ty, kteří uvízli na záchranných lodích poté, co americký herec vyzval italskou vládu, aby „zastavila démonizaci žadatelů o azyl“ “.

Gere, který je v současné době na ostrově Lampedusa na Sicílii, to řekl po návštěvě na palubě lodi španělské nevládní organizace Proactiva Open Arms, kde se setkal s některými ze 160 migrantů, plavidlo zachránilo v průlivu na Sicílii.

Loď byla uvázlá 10 dní na ostrově Lampedusa kvůli italskému zákazu přistěhovalců.

69letý herec se objevil ve videu s výzvou, aby lidé podporovali charitu a lidi na palubě. “Všechny ruce na palubě by byly ztraceny,” řekl Gere ve videu.

“Takže lidé, které tady vidíte na této lodi, jsou tu jen kvůli darům Open Arms za práci, kterou vykonávají.”

Minulý týden Gere, který byl na dovolené v Toskánsku, odcestoval na Sicílii a připojil se k charitě, aby migrantům dodával jídlo a zásoby.

“Už jsem byl na ostrově Lampedusa před dvěma nebo třemi lety,” řekl Gere, “navštívil jsem hotspot migrantů, takže jsem znal situaci z první ruky: jsou to lidé, kteří prožili strašné příběhy, hodně trpěli, říkají jim migranti ale jsou to uprchlíci, kteří potřebují pomoc. “

Gere také porovnala krizi ve Středomoří a zákaz přistěhovalců, kterou nařídil Donald Trump na hranici s Mexikem: „Máme problémy s uprchlíky pocházejícími z Hondurasu, Salvadoru, Nikaraguy, Mexika… Je to velmi podobné tomu, co jdete tady, “řekl.

“Tohle se musí zastavit všude na této planetě. A zastavíme, pokud tomu budeme věřit,“ řekl Gere a dodal, že se nechce dostat do politického boje.

V sobotu Salvini, který loni prohlásil italské přístavy za uzavřené pro záchranné lodě migrantů, odpověděl herci: „Děkujeme, že tento velkorysý milionář vyjadřuje obavy o osud přistěhovalců, děkujeme mu.“

“Může vzít všechny lidi na palubu zpět do Hollywoodu, v jeho soukromém letadle,” řekl Salvini, “a podpořil je ve svých vilách. Děkuji, Richarde!“

(The Guradian, foto: AP, ceskoaktualne.cz)

Přejít nahoru