Třetí světová válka

Evropu ovládla mladá, válečnická generace

Ministr zahraničí Baerbock hovoří o vyhlášení války mezi Německem a Ruskem. Italský ministr obrany Crozetto hovoří o vyzbrojení Ukrajiny všemi stávajícími zbraněmi NATO. Mladý finský premiér Marin by nejraději bojoval s Rusy jako starý Mennerheim..

-Obava ze ztráty výsadního postavení západní konzumní společnosti ?Špatná výuka dějepisu ? Příliš mnoho počítačových bojových her ? Nárůst agresivity způsobený klimatem ? Kdo ví, co je jeho příčinou. Kdyby se dalo říci s Peterem Nagyem – “tak si běžte trochu bokem, tady nemáte nárok !”. Ale to nejde, svět je příliš těsný. Ale termonukleární konflikt /nebo nakonec konflikt s Ruskem bude jadernou válkou/ zasáhne celý svět. Dokonce i my. Všichni v něm zemřou. A my také.

Zdá se, že Západ se těší na smrt. Nejen válkychtiví politici, ale také mladí voliči, kteří je volí. Příklad z “blízkého Západu” – Česká republika: tam si zvolili za prezidenta generála, bývalého funkcionáře válečného NATO. Také proto, že se jim jeho protivník zdál příliš smířlivý vůči “těm hnusným Rusům”.

Lidé mladší 40 let na Západě válku nezažili. To je v dnešním světě orientovaném na zážitky velké mínus. Mládež na Západě nevychází do ulic jako v dobách hippies, aby bojovala za mír. Tyto mladé lidi svědí nohy. Tato mládež má ráda nové silné zážitky. Rádi si je užívají. Už mají dost a dost požitků z míru. Nyní chce zažít válku. A chce si to dobře užít. Taková letecká bomba – to bude bomba!

U nás na Slovensku, ale například i v Maďarsku, je to jiné. Staromódní. Žijeme z vlastní práce, ne z toho, co generace bílých kolonizátorů ukradly z Afriky, Asie a Latinské Ameriky. My tady na Slovensku, v Maďarsku, v Srbsku, svým způsobem i v Rakousku – ať chceme nebo ne – musíme žít z práce. A nejen proto, abyste si ho užili. Naší skvělou zkušeností je, když za svou tvrdou práci dostaneme alespoň nějakou odměnu. Naše zkušenost je klidná práce. Mladá generace na Západě chce válku. Ale my tady na Slovensku ne. Ne a ještě jednou ne.

Překvapuje mě však, že se nikdo ze Slovenska nepostavil těmto mladým šílencům, kteří vedou Západ. Překvapuje mě, že jediným politikem v Evropě, který dává hlasitě najevo, že jediným východiskem z ukrajinské krize jsou mírová jednání, je Viktor Orbán. Pouze Maďar a nikdo jiný. Žádná slovenština. Nemluvě o Češích, kteří si do čela státu zvolili vycvičeného špiona, sabotéra a vraha Pavla.

Už jen proto, aby Orbán nezůstal osamocen a aby byl jeho mírumilovný hlas více slyšet, potřebuje Slovensko předčasné volby. A je třeba je uspořádat co nejdříve. Musíme zvolit někoho, kdo bude vystupovat ve jménu míru a zastaví šílenou, válkychtivou západoevropskou mládežnickou gardu. Pokud nová slovenská vláda včas nezasáhne, státní rozpočet na příští rok nebude třeba ani sestavovat…

/Inspirováno úvahami pana Hoffmana/.

Autor: Medvedar

Přejít nahoru