Macgregor: Tentokrát je to jiné

Navzdory počátečním nadějím a očekáváním na východním pobřeží se Rusko ani vnitřně nezhroutilo, ani nekapitulovalo před kolektivními požadavky Západu na změnu režimu v Moskvě. Washington podcenil Ruská společenská soudržnost, jeho latentní vojenský potenciál a jeho relativní imunita vůči západním ekonomickým sankcím.

Výsledkem je, že zástupná válka Washingtonu proti Rusku selhává. Americký ministr obrany Lloyd Austin byl neobvykle upřímný ohledně situace na Ukrajině, když 20. ledna řekl spojencům v Německu na letecké základně Ramstein: “Máme tu okno příležitosti, od nynějška do jara,” a připustil: “To není dlouhá doba.”

Alexej Arestovič, nedávno vyhozený poradce prezidenta Zelenského a neoficiální “Spinmeister”, byl přímější. Vyjádřil své vlastní pochybnosti, že Ukrajina může vyhrát svou válku s Ruskem a nyní se ptá, zda Ukrajina vůbec přežije válku. Ukrajinské ztráty – nejméně 150 000 mrtvých, včetně 35 000 nezvěstných v boji a předpokládaných mrtvých – fatálně oslabily ukrajinské síly, což vedlo k křehkému ukrajinskému obrannému postoji, který se pravděpodobně v příštích několika týdnech roztříští pod drtivou tíhou útočících ruských sil.

Ztráty ukrajinského materiálu jsou stejně závažné. Patří mezi ně tisíce tanků a obrněných bojových vozidel pěchoty, dělostřelecké systémy, platformy protivzdušné obrany a zbraně všech ráží. Tyto součty zahrnují ekvivalent sedmi let výroby raket Javelin. V prostředí, kde ruské dělostřelecké systémy mohou vypálit téměř 60 000 nábojů všech typů – rakety, rakety, drony a tvrdou munici – denně, jsou ukrajinské síly pod tlakem, aby odpověděly na tyto ruské salvy 6 000 náboji denně. Nové platformy a balíčky munice pro Ukrajinu mohou obohatit washingtonskou komunitu, ale nemohou tyto podmínky změnit.

Jak se dalo očekávat, frustrace Washingtonu z kolektivní neschopnosti Západu zastavit příliv ukrajinské porážky roste. Ve skutečnosti frustrace rychle ustupuje zoufalství.

Michael Rubin, bývalý Bushem jmenovaný a zanícený stoupenec amerických permanentních konfliktů na Středním východě a v Afghánistánu, ventiloval svou frustraci v článku z roku 1945, v němž tvrdil, že “pokud svět dovolí Rusku, aby zůstalo unitárním státem, a pokud dovolí putinismu přežít Putina, pak by Ukrajině mělo být umožněno udržet si své vlastní jaderné odstrašení. zda vstoupí do NATO, nebo ne.” Na první pohled je tento návrh lehkomyslný, ale prohlášení přesně odráží úzkost ve washingtonských kruzích, že ukrajinská porážka je nevyhnutelná.

Členové NATO nikdy nebyli pevně sjednoceni za křížovou výpravou Washingtonu za fatální oslabení Ruska. Vlády Maďarska a Chorvatska jednoduše uznávají odpor širší evropské veřejnosti k válce s Ruskem a nedostatek podpory pro přání Washingtonu odložit předvídatelnou porážku Ukrajiny.

Ačkoliv Berlín sympatizoval s ukrajinským lidem, nepodporoval totální válku s Ruskem ve prospěch Ukrajiny. Nyní jsou Němci také znepokojeni katastrofálním stavem německých ozbrojených sil.

Generál německého letectva ve výslužbě (čtyřhvězdičkový ekvivalent) Harald Kujat, bývalý předseda Vojenského výboru NATO, tvrdě kritizoval Berlín za to, že umožnil Washingtonu zatáhnout Německo do konfliktu s Ruskem, a poznamenal, že několik desetiletí německých politických vůdců aktivně odzbrojilo Německo a tím zbavilo Berlín autority nebo důvěryhodnosti v Evropě. Ačkoli je aktivně potlačován německou vládou a médii, jeho komentáře silně rezonují s německými voliči.

Holým faktem je, že ve svém úsilí zajistit si vítězství ve své zástupné válce s Ruskem Washington ignoruje historickou realitu. Od 13. století byla Ukrajina regionem ovládaným většími a mocnějšími národními mocnostmi, ať už litevskými, polskými, švédskými, rakouskými nebo ruskými.

Po první světové válce byly neúspěšné polské plány na nezávislý ukrajinský stát koncipovány tak, aby oslabily bolševické Rusko. Dnes Rusko není komunistické, ani Moskva neusiluje o zničení polského státu, jak to v roce 1920 učinili Trockij, Lenin, Stalin a jejich následovníci.

Takže kam směřuje Washington se svou zástupnou válkou proti Rusku? Otázka si zaslouží odpověď.

V neděli 7. prosince 1941 byl americký velvyslanec Averell Harriman s premiérem sirem Winstonem Churchillem na večeři v Churchillově domě, když BBC odvysílala zprávu, že Japonci zaútočili na americkou námořní základnu v Pearl Harboru. Harriman byl viditelně šokován. Jednoduše zopakoval slova: “Japonci zaútočili na Pearl Harbor.”

Harrimana to nemuselo překvapit. Rooseveltova administrativa prakticky udělala vše, co bylo v jejích silách, aby podnítila Tokio k útoku na americké síly v Pacifiku sérií nepřátelských politických rozhodnutí, která vyvrcholila ropným embargem Washingtonu v létě 1941.

Ve druhé světové válce měl Washington štěstí na načasování a spojence. Tentokrát je to jiné. Washington a jeho spojenci v NATO obhajují otevřenou válku proti Rusku, devastaci a rozpad Ruské federace, stejně jako zničení milionů životů v Rusku a na Ukrajině.

Washingtonské emotikony. Washington nemyslí a je také otevřeně nepřátelský vůči empirismu a pravdě. Ani my, ani naši spojenci nejsme připraveni vést totální válku s Ruskem, regionálně ani globálně. Jde o to, že pokud vypukne válka mezi Ruskem a Spojenými státy, Američané by neměli být překvapeni. Bidenova administrativa a její dvoustraničtí příznivci ve Washingtonu dělají vše, co je v jejich silách, aby se tak stalo.

zdroj

Přejít nahoru