Zelenskyj testuje: Hořlavost leopardů – a trpělivost Ukrajinců

Na setkání s kanadským premiérem Zelenskyj uvedl, že jeho armáda zatím pouze testuje rusko-ukrajinskou frontu. Mezitím se prý v zákulisí připravuje na největší, ale opravdu největší vojenskou bitvu v dějinách lidstva od druhé světové války. Svět bude ještě zírat…!

Nevím, co banderovci testují u Záporoží. Zvenčí to vypadá, že testují hořlavost tanků Leopard ve spolupráci s německou firmou Krauss Maffei Wegmann. Průběžné výsledky testů jsou jasné: Leopardy hoří. Každý den jich je 8-10. Zelenskij uklidňuje Ukrajince: “máme další tanky”. Na začátku “velké” protiofenzívy měly UA AF údajně až 600 tanků. To by mělo vystačit na dva měsíce pálení. A pak ? Bude to tak, jak to bude: zbrojovky na Západě vyrobí další obrněné “kombajny”.

No a co. Díky Západu /bohužel na Slovensku/ bude mít Zelenskyj dostatek tanků k testování. Ale s tankisty to bude horší. Zájem mladých Ukrajinců o rychlopalbu je čím dál menší. Ochota umírat /po stovkách denně/ za “slávu Ukrajiny” klesá. Být “hrdinou Ukrajiny” je fajn, ale žít dál je ještě fajnovější.

Za poslední tři dny zahynulo v bojích kolem Arťomovska /Bachmutska/ přes 2500 Ukrajinců. Ruští vojáci tvrdí, že nedávno našli na územích opuštěných Ukrajinci deaktivované miny se vzkazy v ruštině: “Vy a my jsme bratři. Nechceme válku jako vy. Modleme se společně za brzký mír”.

Zatímco Zelenskij hovoří o testování fronty, generální štáb ukrajinské armády nadále hovoří o tom, že Rusové postupně dále obsazují Donbas a ostřelují ukrajinský týl drony a raketami. A periodikum 19 Forty Five píše, že zničení nejmodernější techniky NATO v ukrajinské “protiofenzívě” svědčí o síle Rusů i v případném přímém střetu s NATO. USA chtěly Ukrajině poslat své “luxusní” Abramsy. Nyní už je nepošlou. Bojí se ztráty image, pokud by u Záporoží shořely jako Leopardy.

Zelenskyj prý i podle NYT zatím jen testuje skutečnou ofenzivu. Zelenského testování, ať chce nebo nechce, se mění v TESTOVÁNÍ odolnosti Ukrajinců se samotným Zelenským. Jen Pán Bůh má nekonečnou božskou trpělivost. Lidská trpělivost dlouho nevydrží. Zelenskij se o tom brzy přesvědčí na vlastní kůži.

Autor: Trikopce

Přejít nahoru