Německo: Poté, co se berlínský bazén uzavřel kvůli sexuálním útokům a násilí ze strany migrantů, prezident asociace plavčíků varuje, že “násilí proti personálu bazénu je všude”

Mnozí se obávají, že tyto bazény mohou potřebovat policejní ochranu, aby fungovaly.

Poté, co byl v německém hlavním městě Berlíně uzavřen bazén Columbiabad, vyvolal problém násilí migrantů a sexuálních útoků na místě celostátní mediální konverzaci, ale také vedl k varování, že tento bazén je stěží výjimkou.

Podle německého deníku Welt jsou v současné době obzvláště časté výbuchy násilí v berlínských koupalištích, ale plavčíci a návštěvníci v jiných městech také hlásí násilí a agresivní hosty. V Mannheimu došlo v červnu k masové rvačce, které se zúčastnilo více než 40 lidí. Ve čtvrti Karlsruhe byl obsluha bazénu napaden skupinou a zbit tak surově, že skončil v nemocnici.

“Násilí proti personálu bazénu je všude,” hlásí Peter Harzheim, prezident Spolkové asociace německých bazénových hlídačů (BDS). Drtivá většina bazénů jsou i nadále klidnými místy. Dodal však, že stížností na nevhodné chování některých koupajících se přibývá po celé zemi.

“Počet incidentů a chování některých koupajících se jsou extrémní zátěží pro naše velmi angažované zaměstnance v bazénech,” uvedla v prohlášení městská agentura, která provozuje komplex a mnoho dalších v německém hlavním městě. “To není dlouhodobě udržitelné.”

Poté v dopise pro německé noviny Tagesspiegel personál bazénu popsal vandalismus, fyzické útoky a obtěžování ze strany “arabských migrantů a Čečenců”, přičemž zaměstnanci napsali dopis popisující “výkaly rozmazané na stěnách”, dívky si trhaly bikiny a fyzické útoky proti plavcům a personálu.

Harzheim varuje před nebezpečným vývojem v německé společnosti.

zdroj: RMX

Přejít nahoru