Jak si na mateřské dovolené najít skvělý přivýdělek?

Mateřská nebo rodičovská dovolená jistě není pro matky žádným odpočinkem. Dnešní doba je ovšem taková, že rodičovský příspěvek rodině jako příjem jednoduše nestačí. Proto se mnoho žen vydává do práce na zkrácený úvazek nebo brigády, aby přinesly domů více peněz. V první řadě musíte vědět pár základních věcí o přivýdělku na rodičovské dovolené:

  • výše přivýdělku není limitovaná,
  • nesmíte se vrátit ke stejnému zaměstnavateli na stejnou pozici jako před mateřskou,
  • musíte zajistit celodenní péči o dítě (hlídání, jesle, školka atd.).

V první řadě se zeptejte svého zaměstnavatele

Zkuste zajít ke svému zaměstnavateli, u kterého jste byly před mateřskou. Když vám zajistí práci na jiné pracovní pozici, můžete se do práce klidně vrátit. Napište mu oficiální email a uveďte své časové možnosti nebo se zeptejte na práci z domova. Tímto způsobem neopustíte svého zaměstnavatele a zároveň si vyděláte i během rodičovské dovolené.

Na trhu je velké množství nabídek na brigády

Každý den se na pracovním trhu objevují nové nabídky na brigády a mnoho z nich je vhodných i pro maminky. Skvělou možností je úklid, kde vám poskytnou průmyslové a dílenské vysavače i jiné vybavení. Navíc můžete chodit uklízet jen o víkendech, kdy budete mít hlídání pro dítě. Možností jsou také administrativní činnosti, nabídka nebo prodej produktů.

Soustřeďte se na vývoj své kvalifikace

Rodičovská dovolená je skvělou možností, abyste zvýšily nebo změnily svou kvalifikaci. Dělejte si kurzy, čtěte knihy a neustále se vzdělávejte. Po ukončení rodičovské dovolené díky tomu budete mít mnohem větší šanci na novou a lépe placenou práci. Anebo můžete během mateřské začít úplně novou kariéru, se kterou finančně zajistíte svou rodinu.

Připravte si životopis

Štěstí přeje připraveným. Stejně jako na venkovní úklid potřebujete velmi účinné tlakové myčky nebo sekačky, na administrativní práci potřebujete dobrý životopis. Ať hledáte práci na plný či zkrácený úvazek nebo brigádu, měli byste mít neustále po ruce strukturovaný životopis. To bude základ pro pracovní pohovor, který vám přinese nový příjem.

 

Zdroj obrázku: Ulia Koltyrina / stock.adobe.com

Přejít nahoru