Leonardo Da Vinci (1466) – Pieter de Hooch (1670). IPhone existoval před 350 lety? + foto, VIDEO

Oba se zúčastnili ve Rijksmuseum, Národního muzea v Amsterdamu, když Kroes ukázal na obraz z roku 1670 s názvem „Muž předávající dopis ženě v hale“, dílo Pietera de Hoocha. Když sledovali obraz, se opýtal evropský komisař Cook, kdy vynalezli první iPhone?

“Náhodně. Tim, kde a kdy vynalezl iPhone?” řekl Kroes.
Cook nemluvil, když viděl muže v obraze, který držel něco jako iPhone.

“Je těžké to vidět, ale přísahám, že je tam!” řekl Cook. “Včera v noci mě Neelie vzala, abych viděl některá díla Rembrandta, a jeden z obrázků měl v jednom z obrazů iPhone.”

Leonardo Da Vinci – 1452–1466

Leonardo se narodil 15. dubna 1452, „ve třetí hodinu noci“ v toskánském kopci Vinci, v dolním údolí řeky Arno na území Florencie. Byl to nelegitimní syn Messer Piero Fruosino di Antonio da Vinci, florentský notář a Caterina, rolník, který mohl být otrokem ze Středního východu. Leonardo neměl příjmení v moderním smyslu, „da Vinci“ jednoduše znamená „Vinci“: jeho plné rodné jméno bylo „Leonardo di ser Piero da Vinci“, což znamená „Leonardo, syn (Mes) ser Piero z Vinci.“

O Leonardově raném životě je málo známo. Prvních pět let strávil ve vesničce Anchiano, poté bydlel v domácnosti svého otce, prarodiče a strýce Francesca v malém městečku Vinci. Jeho otec se oženil se šestnáctiletou dívkou jménem Albiera, která Leonarda milovala, ale zemřela mladě. V pozdějším životě zaznamenal Leonardo pouze dva dětské incidenty. Jeden, který považoval za znamení, byl, když drak spadl z nebe a vznášel se nad kolébkou, jeho ocasní peří mu drhlo obličej. K druhé došlo při průzkumu v horách. Objevil jeskyni a byl vyděšený, že se tam může skrývat nějaká velká příšera, a zvědavostí se snažil zjistit, co je uvnitř.

https://www.youtube.com/watch?v=oZ7ylwGZ23M&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=qBbav_wmbwQ&feature=youtu.be

(DailyMysteries, foto: Pixabay)

Přejít nahoru