Byly by oběti 11. září schopny slézt po vnější straně budovy pomocí mezer mezi svislými trámy předtím, než byly budovy zničeny?

Ještě v 9:40 se o to pokusil muž ze severní věže a vyšplhal se téměř dvacet pater pod dopadovou zónu. Můžete ho vidět, jak svírá sloupy vlevo nahoře a má na sobě něco, co vypadá jako bílá košile s khaki kalhotami. Jeho tvář je otočena ke kameře a levou rukou svírá sloup (vlevo).

Vzpomeňte si, že okna Světového obchodního centra byla přibližně 46 cm široká a samotné sloupy byly ploché lineární kusy bez jakéhokoli uchopení. Ve sloupcích jsou zapuštěny kolejnice pro soupravy na mytí oken, kde není dostatek místa ani pro vaše prsty a jedinou pákou by byl okraj mezi místem, kde se spojuje podlaha a okenní vložka, široký asi palec. Pohled dolů by vypadal asi takto. Budova z červené žuly napravo je WTC7.

Tento statečný muž začíná sestupovat ze 433. kolony, objímá ocelové pláště a pomalu klouže dolů. Let 11 oficiálně udeřil mezi patry 93 až 99, ale zdá se, že muž odstartoval z 94. patra (jinak kanceláře Marsh a McLennan, které ten den ztratily 358 pracovníků) krátce poté, co let 77 narazil do Pentagonu. Rozbití okna z dopadové zóny…

Až k 85. místu, malé bílé skvrně ve spodní části obrázku. Ježíši Kriste, nedokážu si představit strach, který procházel tělem tohoto muže, když to udělal.

Muž nebyl po zřícení Světového obchodního centra 2 spatřen a pravděpodobně ztratil kontrolu nad svým postavením když se severní věž otřásala kolapsem jižní. Tento muž dokazuje, že je možné vylézt na něco, co nikdo nikdy nenavrhl ani si nepředstavoval, že by se dalo vylézt, na hořící kancelářskou budovu vysokou 110 pater. Na časovém razítku níže můžete vidět záběry muže při sestupu, jak se pomalu pohybuje dolů po sloupech.

Předpokládejme, že by se ten člověk mohl dostat do 76. mechanického patra, kde se sloupy zúžily asi o dalších deset palců, ale neměl okna, která by odvětrávala zařízení za nimi, mohl by se spustit z kancelářského patra dolů do velmi těsného sevření, pak spadnout zpět do prostoru a uniknout po schodišti.

A věděl to ten člověk? Ne, samozřejmě, že ne. Tento muž s největší pravděpodobností nebyl odborníkem na stavbu, pouze tam pracoval. Mohl si někdo, kdo se toho rána probudil, sledoval CNN, pil kávu a byl frustrovaný u svého stolu, mohl předpokládat, že bude muset najít způsob, jak slézt ze 100patrové budovy, zatímco je pravděpodobně nějakým způsobem zraněn, bez vybavení nebo čehokoli jiného?

Ale nějak se mu to podařilo. Pořád to zkoušel. A našel způsob, jak to udělat. Vůle k životu překonala jakoukoli architektonickou nevýhodu.

zdroj a autor zde

Přejít nahoru