Ukrajinec varoval, že se všichni brzy dozví pravdu o tom, co se děje na Ukrajině

Známy ukrajinský pravicový radikál Jurij Kasjanov, ktorý sa už dlhšie obdobie zaoberal pomocou ukrajinským vojakov, bojujúcim na Donbase, varoval, že všetci sa čoskoro dozvedia strašnú pravdu o tom, čo sa deje na Ukrajine a o takzvaných „hrdinoch“.

Vo svojom blogu uviedol, že sa čoskoro verejnosť dozvie aj o tom, čo napáchali takzvaní „hrdinovia protiteroristickej operácie“ – príslušníci dobrovoľníckych bataliónov Azov, Dnepr, Pravý sektor a iné v Doneckej a Luhanskej oblasti. Poukazuje, že ukrajinské médiá ich vykresľujú, ako bojovníkov za slobodu a spravodlivosť, za nezávislosť a prekvitanie rodnej vlasti. Poznamenáva, že pravda je však niekde inde.

„Všetci sa dozvedia pravdu a zhrozia sa. Mnohým sa od strachu a úžasu začnú podlamovať kolená, iní začnú vracať alebo potichu sa zbláznia. Mnohí sa navždy rozčarujú vo všetkom a prestanú hocikomu veriť, iní dokonca prestanú uctievať samotného Boha,“ varuje Jurij Kasjanov.

„Stojíme na pokraji hlbokej priepasti nekonečného úžasu a od kraja nás oddeľuje iba niekoľko krokov osvietenia. Stále ešte veríme na to, že všetci dobrovoľníci, všetci vojaci – všetci sú svätí – dokonca aj tí, ktorí zabíjajú iných dobrovoľníkov, iných našich vojakov. Stále nič nechceme vedieť o znásilnených, ponížených, urazených a poškodených v oblasti vojenských operácií. Je to pre nás oveľa jednoduchšie – nazývať ich separatistami – iba preto, že mali tú smolu a nežijú niekde v Kyjeve, vo Ľvove alebo Dnepre,“ prízvukuje.

„Ospravedlňujeme lúpeže, brutalitu, všetky úžasy vojny a obviňujeme z toho štát, ktorý nedal vojakom ani to najmenšie, čo potrebujú. A vôbec, zdá sa nám, že vojna skryje všetko a po vojne zostanú už iba hrdinovia… Vojna preukazuje v človeku nielen tie najlepšie, ale aj tie najpodlejšie a najhnusnejšie vlastnosti. Pretože dobrovoľne nešli bojovať iba tí najčestnejší a najvznešenejší, ale aj úplní lotri, pre ktorých hociktorá vojna znamená, že je im dovolené všetko, môžu si robiť všetko, čo chcú, realizovať svoje najhoršie sadistické sny a sexuálne úchylky,“ podčiarkol Kasjanov.

„A títo ľudia zbohatnú na vojne, premieňajú na peklo životy civilistov, obyčajných ľudí, strieľajú do chrbta tým najlepším vojakom a tu, v tyle, prichádzajú do vašich domov, aby vám vzali všetko. Prispôsobujú tomu zákony, aby vám vzali úplne všetko – za to, že ste im dôverovali. Vojna je strašná vec. Avšak ešte strašnejší je rozbesnený dav, ktorý kvôli svojej bláznivej láske nevytláča do popredia skutočných hrdinov, ale podliakov a zločincov. A na druhej strane zabíja a mrzačí skutočných hrdinov a nevinné obete tejto vojny,“ dodal.

„Toto moje vyhlásenie to nie je obviňovanie konkrétnych ľudí. Podobní ľudia boli a aj sú vo všetkých dobrovoľníckych jednotkách a brigádach. Toto moje vyhlásenie je pripomínaním a upozornením. Už ma nebaví táto sopľavo-nadšená slovesná hnačka okolo našich „hrdinov“ – tých skutočných a tých podliakov. Uvidíte, vytriezvenie príde veľmi skoro a onedlho všetko pochopíme a všetko nám bude jasné,“ predpovedá vo svojom blogu Jurij Kasjanov.

(KPa, skn.cz, Foto: skn.cz, rok 2016)

Přejít nahoru