Nejméně navštěvovaná země na světě s pouhými 200 turisty ročně

Ostrov, který je často označován za “perlu Pacifiku”, je důkazem umělosti přírody.

V rozlehlém Tichém oceánu, kde se nebe líbá s mořem, leží Nauru – tropický klenot, záhada klidu a nejméně navštěvovaná země na světě.

Nauru s křišťálovými vodami, nedotčenými plážemi a kulturou stejně bohatou jako jeho historie je paradoxem půvabu a neznámosti. Každý rok objeví tento skrytý ráj jen asi 200 neohrožených dobrodruhů, což z něj dělá exkluzivní útočiště pro ty, kteří se odváží hledat neobyčejné věci.

Nauru, často označované jako “Perla Pacifiku”, je svědectvím o umění přírody.

Ostrov obklopený tyrkysovými lagunami je plátnem vymalovaným odstíny modré a zelené, kde západy slunce nejsou ničím jiným než úchvatnou podívanou. Korálové útesy, které líbají jeho břehy, jsou kaleidoskopické zázraky a pod hladinou hostí karneval mořského života, který láká potápěče do světa technicolorových snů.

Tento odlehlý ráj však zůstává dobře střeženým tajemstvím a nachází se daleko od hlavních turistických tras. Jeho izolace, nedostatek přímých letů a absence rušných letovisek přispívají k jeho nepolapitelnému kouzlu. Aby se cestovatelé do tohoto ráje dostali, musí se vydat na cestu plnou odhodlání, proplétat se mezi přestupy a přijmout ducha dobrodružství.

Titulní obrázek: Wikimedia Commons/d-online – Flickr, CC BY-SA 2.0

Přejít nahoru