Senzace: Vědci objevili důkazy o paralelním vesmíru

Myšlenka, že žijeme v jednom z prakticky neomezeného počtu téměř identických světů, není ničím novým, protože předtím byla mnohokrát navržena fyziky včetně Hugha Everetta, který v roce 1957 předložil „mnohorozměrnou interpretaci“ kvantové mechaniky.

Everettova teorie naznačovala, že existuje potenciálně nekonečný počet paralelních vesmírů, ve kterých se hraje každá možná permutace historie. Píše portál Unexplained.

Co kdyby tedy existoval paralelní vesmír, ve kterém čas doslova běží opačným směrem?

Je neuvěřitelné, že vědci pracující v Antarktidě Impulzivní přechodná anténa (ANITA) – která detekuje ultravysokou energii neutrálních kosmických paprsků – možná našli důkaz, že takový vesmír existuje.

Nízkoenergetická neutrina jsou schopna projít naší planetou, aniž by interagovala s pevnou hmotou, ale totéž nelze říci o vysokoenergetických částicích, což znamená, že všechny detekované částice skutečně přicházejí „dolů“ z vesmíru.

V jednom případě však tým ANITA detekoval těžké částice přicházející ze Země, což naznačuje, že by ve skutečnosti mohly být z paralelního vesmíru, kde čas běží zpět.

Navíc se zjistilo, že k tomu několikrát došlo.

Přejít nahoru