Nečekané detaily z každodenního života v Bílém domě

Prozkoumejte nádherné a zajímavé aspekty života v prezidentských rodinách.

Nový prezident přichází! 

Kromě úkolu přestěhovat věci první rodiny v krátkém šestihodinovém okně musí zaměstnanci Bílého domu také zajistit soupis preferovaných potravin rodiny, předvídat jejich specifické požadavky a rychle nastolit pořádek v domácnosti.

Pouhých šest hodin na nastěhování

Specializovaný tým přibližně 100 uvaděčů a stěhováků má vyhrazeno pouhých šest hodin na to, aby usnadnil proces stěhování nových prezidentů. Pozoruhodné je, že stejné časové období je vyhrazeno pro vystěhování bývalých prezidentů, což zajišťuje nepřetržitý a bezproblémový přechod bez jakýchkoli prostojů.

Prezidentský bazén!

Franklin D. Roosevelt představil krytý bazén v roce 1933, zatímco Gerald Ford postavil venkovní bazén v roce 1975. Richard Nixon bohužel předělal krytý bazén na tiskovou místnost.

zdroj: Wikimedia Commons/Public Domain

Běžecké areály

Bill Clinton instaloval proslulou běžeckou dráhu v Bílém domě jako osobní iniciativu, která mu měla pomoci v jeho úsilí o hubnutí.

Výzdoba Oválné pracovny

Navzdory svému ikonickému a zdánlivě nezměnitelnému statusu má každý prezident pravomoc provádět změny v Bílém domě. Eisenhower a Jimmy Carter se rozhodli zachovat stávající uspořádání, zatímco Ronald Reagan se rozhodl upravit výzdobu, i když se změnou koberce počkal až do svého druhého funkčního období.

Přístup k věcem předchůdců 

Skladiště v Bílém domě je k dispozici každému úřadujícímu prezidentovi. Obsahuje různé předměty, jako jsou ceněná umělecká díla (včetně děl umělců jako Georgia O’Keeffe a Norman Rockwell), dárky od významných osobností, starožitné předměty a dokonce i postel s nebesy.

Duchové? Možná!

Jenna Bushová byla pevně přesvědčena, že v Bílém domě straší, a tvrdila, že v sídle žije “nespočet duchů” a že z krbu vycházejí zvláštní “zvuky jako z opery”.

První děti musí ještě uklidit

Navzdory tomu, že mají k dispozici asistenty, rodiče v Bílém domě, jako je Michelle Obamová, se ujistili, že jejich děti i nadále přebírají odpovědnost za úklid po sobě.

zdroj: Starsinsider, Titulní obrázek: Wikimedia Commons/Public domain – rok 1987

Přejít nahoru