Káva z Vysočiny: Příběh lásky ke kávě, který trvá už dvě desetiletí

Pražírna kávy Monro, která letos oslavila 20 let od svého vzniku, se stala synonymem pro výběrovou kávu a nezaměnitelnou kvalitu. Třetí nejlépe hodnocená pražírna v České republice nenechává nic náhodě a každé zrnko, které projde jejich rukama, je výsledkem pečlivé práce, lásky a úcty k tradičnímu řemeslu.

Historie a filozofie

Monro vznikla v roce 2004 v malém městečku Pelhřimov a od té doby se neustále rozrůstá a zdokonaluje. Zakladatelé, inspirováni cestami po světě a touhou přinést do Česka nejlepší kávu, se rozhodli, že vytvoří pražírnu, která bude stát na třech pilířích: čerstvosti, kvalitě a férovosti.

“Vždy jsme chtěli, aby naše káva vyprávěla příběh. Příběh o lidech, kteří ji pěstují, o krajině, ze které pochází, a o nás, kteří ji s láskou pražíme,” říká Anna, hlavní pražička a duše firmy.

Výběr a zpracování kávy

Monro dováží kávu z 39 zemí světa, z více než 75 plantáží. Kávy jsou vybírány pečlivě, často přímo z tzv. “microlotů”, tedy z těch nejkvalitnějších a nejchutnějších částí plantáží. Vysoká nadmořská výška, úrodná vulkanická půda a specifické podnebí těchto regionů umožňují kávovým třešním dlouhé a dokonalé zrání, což je základem pro bohatou paletu chutí a vůní.

Proces pražení je umění, které Monro ovládá dokonale. Praží se denně, v malých dávkách, aby byla káva vždy čerstvá a zachovala si své specifické aroma. Standardní metodou je “střední pražení”, ale na přání zákazníků mohou být použity i jiné techniky. Káva je balena do třívrstvých sáčků s ventilem, které zaručují maximální čerstvost.

Nabídka pro každého

Sortiment Monro je široký a pestrý. Nabízí 100% výběrovou Arabiku z různých koutů světa, včetně exotických míst, jako je Etiopie, Papua Nová Guinea nebo Honduras. Každá káva má svůj jedinečný chuťový profil, od jemných a ovocných tónů až po silné a kořeněné chutě.

Pro milovníky kávy je připravena i řada speciálních produktů, jako jsou fermentované kávy, bezkofeinové varianty či směsi pro espresso. Nechybí ani degustační sady, které umožňují ochutnat a porovnat různé druhy káv.

Monro nezapomíná ani na firemní klientelu. Nabízí dodávky kávy do firem, obchodů a kaváren, kde zajišťuje nejen kvalitní produkty, ale i poradenství a podporu. “Každý náš zákazník je pro nás partnerem. Chceme, aby měli z kávy stejnou radost jako my,” dodává Anna.

E-shop a kamenné prodejny

Pro pohodlí zákazníků provozuje Monro také e-shop, kde si mohou objednat čerstvě praženou kávu přímo domů. Objednávky jsou expedovány do 24 hodin, což zaručuje, že káva dorazí vždy čerstvá. Kromě toho můžete navštívit jejich stánky v OC City Parku Jihlava, kde baristé s láskou připraví každý šálek.

Záruka kvality

Monro si zakládá na spokojenosti svých zákazníků. Pokud káva nesplní jejich očekávání, mohou ji vrátit a dostanou zpět peníze. Tento přístup zajišťuje, že každý, kdo ochutná kávu od Monro, se může spolehnout na 100% kvalitu a čerstvost.

TIP: Monro, to je pražírna zrnkové kávy Jihlava a pražírna zrnkové kávy Pelhřimov.

Jaké druhy kávy nabízíte?
Nabízíme široký výběr 100% výběrové Arabiky z 39 zemí světa, včetně speciálních fermentovaných káv, bezkofeinových variant a směsí pro espresso.

Jak zajišťujete čerstvost kávy?
Kávu pražíme denně v malých dávkách a balíme ji do třívrstvých sáčků s ventilem. Objednávky z e-shopu expedujeme do 24 hodin.

Můžete kávu umlít na přání zákazníka?
Ano, kávu umleme přesně podle požadavků zákazníka.

Co když káva nesplní moje očekávání?
Pokud káva nesplní vaše očekávání, můžete ji vrátit a dostanete zpět peníze. Stačí poslat zpět 75% obsahu balení.

Nabízíte kávu i pro firmy?
Ano, dodáváme kávu do firem, obchodů a kaváren a poskytujeme poradenství a podporu.

Kde si mohu koupit vaši kávu?
Naši kávu můžete koupit na našem e-shopu nebo v našem stánku v OC City Parku Jihlava.

Jaký je váš přístup k výběru kávy?
Kávu vybíráme pečlivě z těch nejlepších plantáží po celém světě, často z tzv. “microlotů”. Každá káva má svůj jedinečný chuťový profil a je zpracována s maximální péčí.

Přejít nahoru